23 Φεβ 2021

Σπ. Καραβάς: Ειρηνοδικείο Δερβενίου, η πραγματικότητα...


Με εντυπωσιακό σποτάκι προεκλογικού χαρακτήρα, με τη συνεργασία προφανώς έμπειρου επικοινωνιολόγου, η δημοτική αρχή αναθέτει μετά από ενάμιση χρόνο τη μελέτη αποκατάστασης του πράγματι εμβληματικού αλλά..

και πολύπαθου ειρηνοδικείου Δερβενίου σε εταιρεία μελετών πανευρωπαικού διαμετρήματος...

Αφού πρώτα ανέθεσε τη μελέτη στην τεχνική υπηρεσία, αλλά δεν έγινε ποτέ...

Αφού αργότερα έφερε ιδιώτη μηχανικό για να γνωμοδοτήσει για την στατική επάρκεια του κτιρίου, όπως ζητήσαμε ως συνδυασμός από την πρώτη στιγμή...

Αφού ενάμιση χρόνο περιέπαιζε τους Ευρωστίνιους και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο μαζί, τελικά κατάφερε να ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ!!!

Χωρίς καθορισμένη χρήση του κτιρίου, δίχως όραμα και με προσαύξηση κόστους λόγω «Βιώσιμης Πόλης»....ας είναι.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Υ.Γ. Οι αποθήκες ΑΣΟ στο Ξυλόκαστρο μελετήθηκαν και ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο «Επανάχρησης κτιρίων» μέσα σε ελάχιστους μήνες, με πολύ λιγότερα έξοδα και κυρίως χωρίς επικοινωνιολόγους.

Εσείς ακόμα μελετάτε!

(Επισυναπτόμενο Δελτίο τύπου του συνδυασμού μας πριν ένα περίπου χρόνο)

«Δελτίο τύπου 

Δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη της 13ης Απριλίου 2020

Ως συνδυασμός θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

-Επαναλειτουργία τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι

-Γήπεδο ποδοσφαίρου Λυκοποριάς 

-Ειρηνοδικείο Δερβενίου σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης συντήρησης, αποκατάστασης και ελέγχου στατικής επάρκειας για πιθανή ενίσχυση αυτού.

-Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και διαπαραταξιακή διαχείριση μέσω της ΔΗΚΕΞΕ

-Εργασίες στην παιδική χαρά της Αριστοναυτών

Επί των θεμάτων ο διάλογος που ακολούθησε έδωσε κάποιες απαντήσεις και ανέδειξε ολιγωρίες και έλλειψη ενημέρωσης των συμβούλων.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρξε ομοφωνία, εκτός της 4ης παράτασης συγκεκριμένου έργου που κρίθηκε και από εμάς υπερβολική, ειδικά μετά την δέσμευση που είχαμε σε προηγούμενο συμβούλιο από τη δημοτική αρχή για περιορισμό των πολλών παρατάσεων και την εντός προθεσμιών ολοκλήρωση των έργων.

Η τηλεδιάσκεψη που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά δημιουργεί νέες συνθήκες στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στο διάλογο μεταξύ των παρατάξεων. Σημαντική θα είναι σε επόμενη συνεδρίαση της δυνατότητας παρακολούθησης από όλους όσους το επιθυμούν. Πλέον θεωρούμε ότι η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών και στην προώθηση δράσεων.»