23 Φεβ 2021

"Κλείδωσε" η συνάντηση Νίκα - Καμπόσου για την Πελοπόννησος Α.Ε. / Όλο το παρασκήνιο - Της Τζένης Σουκαρά

 


Την Παρασκευή, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Περιφερειάρχη και του προέδρου της ΠΕΔ  Δ. Καμπόσου, μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στα γραφεία της Πελοπόννησος Α.Ε.

Να θυμίσουμε πως η συνάντηση αυτή προέκυψε μετά από αίτημα δημάρχων προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ που διάκεινται φιλικά  στον Περιφερειάρχη. 

Αίτημα το οποίο ο κ. Καμπόσος αποδέχθηκε αρκεί τα δυο μέρη να βρουν κοινό τόπο συζήτησης. Στις προϋποθέσεις αυτού του ραντεβού  που τέθηκαν από την ΠΕΔ είναι να μην κλείσει η Πελοπόννησος Α.Ε. , η ΠΕΔ να μην δώσει χρήματα για την κάλυψη του χρέους που ισχυρίζεται η Περιφέρεια πως υπάρχει- αφού εκείνη δεν το δημιούργησε- και να μην αλλάξει η μετοχική σύνθεση στην εταιρία.

 Η ΠΕΔ για να τα πετύχει όλα αυτά και για να διατηρήσει την Πελοπόννησος ΑΕ έχει και πρόταση για την κάλυψη του χρέους. Να πηγαίνει  απευθείας εκεί,  το ποσό που αναλογεί στην ΠΕΔ από το πλεονασματικό που θα υπάρξει  από τα έργα.

Αντιλαμβάνεται κανείς με την κίνηση αυτή, αποδεικνύεται πως το απόλυτο ενδιαφέρον του Δ. Καμπόσου είναι η διατήρηση ενός τέτοιου πολύτιμου χρηματοδοτικού εργαλείου για όλους τους αυτοδιοικητικούς σαν την Πελοπόννησος Α.Ε. και όχι γιατί είχες άλλες βλέψεις που αφορούν την Περιφέρεια. 

Δρά ως γνήσιος αυτοδιοικητικός και πολιτικός παίκτης που μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσης σε αυτό το ζήτημα. 

Ερώτημα παραμένει ποια είναι τα σχέδια του Περιφερειάρχη. Θα βρεθεί κοινός τόπος;

Εάν προκαλέσει ναυάγιο οπωσδήποτε θα είναι ο χαμένος των εξελίξεων. Θα φανεί ακόμα και στα μάτια των φίλων του αυτοδιοικητικών που προκάλεσαν τη συνάντηση το αδιάλλακτο και αυταρχικό του χαρακτήρα, των προθέσεων και θέσεων του. 

Και σίγουρα θα προκαλέσει την μήνη όλων! Πόσο μάλλον του προέδρου της ΠΕΔ που θα αισθανθεί δικαιωμένος στα μάτια των συναδέλφων του, και απελευθερωμένος.