5 Ιαν 2021

Νίκας: ψηφίζω τα αριστερά ψηφίσματα με προϋποθέσεις...Δεξιές και υπερηφάνεια...Κυβερνητική! - Του Νίκου Φλαούνα


Ηταν ενα βαρετό απόγευμα της Κυριακής. Άνοιξα το iPad και διαβάζοντας διάφορα, έπεσα σε μια ...προτροπή, " Δες ζωντανά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 3/1/21!

Μπράβο, Κυριακάτικα και το πρώτο Π. Σ της νέας χρονιάς.

Πείστηκα. Έπεσα πάνω στην τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Παν. Νίκα!

Το θεμα ηταν για τον κορονοϊό και τους εργάτες γης. Συγκεκριμένα για ενα ψήφισμα που κατέθεσαν απο κοινού (οπως είπε ο κ. Νίκας) οι επικεφαλείς των παρατάξεων Ν. Γόντικας (ΚΚΕ) και Θ. Πετράκος(ΛΑΕ).

Δεν θα μπω στο θεμα και στις λεπτομέρειες αυτού. Υπάρχουν άλλοι καταλληλότεροι εμού να ασχοληθούν. Μόνο πολιτικά θα το σχολιάσουμε. Και να γιατί!

Ο δεξιός (ο πολύ δεξιός) Π. Νίκας κέντρισε απο την αρχή το ενδιαφέρον του ...ακροατή αφού, τόνισε πως ΣΥΜΦΩΝΕΙ με το κατατεθέν ψήφισμα των Αριστερών (συγκεκριμένων) παρατάξεων !

Τίποτα δεν θα ηταν άξιο λόγου αν έμενε ο (πολύ δεξιός) κ. Νίκας στη συμφωνία του με το ψήφισμα.

Όμως αιτιολόγησε την ψήφο της παραταξής του στο ψήφισμα των αριστερών.

Είπε, συμφωνώ, όμως είμαι ...υπερήφανος για τον Πρωθυπουργό της Χώρας και την Κυβέρνηση για τα όσα εχει κάνει μέσα σε ενάμιση χρόνο. Συνέχισε (δίνοντας εξηγήσεις  για την "φιλελεύθερη" ιδεολογία του ίδιου και της παραταξής του) και τέλος τόνισε ξανα το πόσο ειναι ευχαριστημένος απο την Κυβέρνηση και την μέχρι τωρα πορεία της και γενικώς αυτα τα γνωστά που λεει ο Νίκας για τους πολιτικά ...ανωτέρους του!

Δηλαδή, ο Περιφερειάρχης συμφωνεί με τις αριστερές Παρατάξεις και τα ψηφισματά τους αρκεί να ξέρουν (αυτες) πως η "συμφωνία" προϋποθέτει την γενική συμφωνία περι της αποδοχής του Κυβερνητικού Έργου και της υπερηφάνειας που πρέπει να νοιώθουν όλοι για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση της Ν. Δ!

Και καλά ο Νίκας. Οι άλλοι που κατέθεσαν το ψήφισμα, το οποίο ψήφισε ο Νίκας με τις προϋποθέσεις του, το ....αποδέχθηκαν;

Περίμενα κατι να ειπωθεί, ομως άκουσα και το δημοκρατικά ...ανήκουστο !

Τα μικρόφωνα των συμβούλων στο διαδικτυακό Π. Σ , ειχε αποφασίσει ..."δημοκρατικά" ο Περιφερειάρχης να ειναι συνεχώς κλειστά. Έτσι δεν γνωρίζουμε τις όποιες αντιδράσεις έγιναν (εαν έγιναν)! 

Πάντως περί της αλαλούμ πολιτικής ρητορικής του κ. Νίκα ειναι γνώστες οι Πελοποννήσιοι. 

Οσο για τα κλειστά μικρόφωνα (στόματα) ηταν απαραίτητο μετα το φιάσκο με τα "γαλλικά" που του ξέφυγαν στο  Π. Σ και ειχαν αποδέκτη  (κατα πως λένε) σημαντικό πολιτικό στέλεχος της Δεξιάς στην Πελοππόνησο με τον οποίο ο Νίκας εχει βρεθεί σε μεγάλη κόντρα!