5 Ιαν 2021

ΙΕΡΕΣ οι συμμαχίες ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με ..ποταμοπασοκακροδεξιούς, αλλα ΑΝΙΕΡΗ η ...συνομιλία ΓΑΠ-ΤΣΙΠΡΑ - του Νίκου Φλαούνα


Εγινε λοιπόν ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όπως ηταν φυσικό άρχισαν οι αναλύσεις (καλές η κακές δεν εχει σημασία). Εμείς δεν πρόκειται να ξεφύγουμε της...πεπατημένης, αλλα θα..

προσπαθήσουμε να σταθούμε σε διαφορετικά σημεία απο τα όσα εντόπισαν άλλοι σχολιαστές. Θα προσαρμόσουμε την σκέψη μας συνδυάζοντας τον Ανασχηματισμό και την συνεργασία των κομμάτων με στελέχη άλλων κομμάτων (οχι με κόμματα).

Το πως δηλαδή προκύπτει στην πολιτική καθημερινότητα να ειναι ΙΕΡΗ η συνεργασία της Ν. Δ με ακροδεξιούς, με δεξιοπασόκους, με ποταμίσιους της δεξιάς όχθης και να ειναι ΑΝΙΕΡΗ η οποιαδήποτε, έστω και ως σκέψη, συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Ξεσηκώθηκαν οι ενοχλημένοι ...κεντροδεξιοφιλελευθεροι και μονο στην υποψία πως ο Γιώργος Παπανδρέου συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα!

Ενα-ένα όμως.

Ο Μητσοτάκης "διόρθωσε" την Κυβέρνησή του, αφου διαπίστωσε, πως οι υπουργοί οι προερχόμενοι απο το πάλε ποτέ ΠΑΣΟΚ και απο την ΙΕΡΗ διεύρυνση της Ν. Δ,  ηταν επιτυχημένοι. Χρυσοχοϊδης, Οικονόμου, Πιερρακάκης, Μενδώνη, Θεοχάρης. Έτσι πρόσθεσε κι άλλους π.χ Αμυρά. 

Φυσικά ακλόνητοι  και αναβαθμισμένοι οι εκ(πολύ) δεξιών Γεωργιάδης, Βορίδης και στη Βουλή ο Πλεύρης. Ο πιό πετυχημένος και ...απαρατήρητος ο Αντιπρόεδρος κ. Πικραμένος. Είχαμε ξεχάσει 18 μήνες πως υπήρχε...!

Ωστόσο σκέτη αποτυχία ηταν οι δεξιοί Βρούτσης, Θεοδωρικάκος, Κουμουτσάκος...!

Και ναι μεν εγινε αναβάθμιση του Βορίδη αλλα σε συνδυασμό,  με την προσφιλή τακτικη του Κυριάκου, τοποθετώντας επιτηρητή τον Πέτσα. Μάλιστα ως Αναπληρωτή Υπουργό !

Πέρασε απαρατήρητο(;) πως δεν υπήρξαν ικανοί Καραμανλικοί για την 60μελή Κυβέρνηση; Η μήπως υπήρξε εντολή, να περάσει ασχολίαστο απο τα ανεξάρτητα ΜΜΕ. Αντίθετα με τους πολλούς και (φυσικά) προσεκτικούς σχολιασμούς για  τους...Σαμαρικούς.

Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου εγινε Πρωθυπουργός κερδίζοντας στις εκλογες του 2009 με 160 βουλευτές !

Ήρθε η αναμενόμενη οικονομική κρίση και ανετράπη, δίνοντας την εξουσία σε υπερκομματική Κυβέρνηση προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα!

Διαπίστωσε ο ΓΑΠ, πως μέσα σε λίγο καιρό το ...82% των ψηφοφόρων του πηγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Των ψηφοφόρων, ΟΧΙ των στελεχών! Δηλαδη ο ΛΑΟΣ επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη προσπάθησαν να επαναφέρουν τον λαό στο ΠΑΣΟΚ, αλλα μάταια!

Ο λαός έκανε την επιλογή του και αποφάσισε πως εκφραστής του δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου ειναι ο Αλέξης Τσίπρας και οι Αριστερές-Προοδευτικές δυνάμεις του λαού συσπειρώθηκαν εκεί.

Αυτό, δεν το βλέπει μονο ο Γιώργος Παπανδρέου. Το βλέπουν και οι δεξιοί. Γι'αυτό άλλωστε η "γραμμή" κάθε πρωί απο τον...καφέ του Μαξίμου προς τους αναλυτές των παραθύρων ειναι Τσίπρας και μόνο Τσίπρας!

Και εδω δεν μιλάμε για ακραία φενόμενα συνεργασίας. Μιλάμε για ...όμορους χώρους.

Ενοχλεί ομως αυτο, γιατι ειναι δεδομένο πως ποτέ ένας Παπανδρέου δεν θα πήγαινε στη ΔΕΞΙΑ.

Έτσι πρέπει να περάσει με κάθε τρόπο πως η συνεργασία-συνομιλίες Τσίπρα-Παπανδρέου ειναι ΑΝΙΕΡΗ, ενω η οποιαδήποτε συνεργασία Μητσοτάκη ειναι ΙΕΡΗ!