9 Νοε 2020

Με απόφαση του Χ. Δήμα συγκροτήθηκαν τα Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια που θα υποστηρίζουν το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας


Σήμερα ανακοινώθηκε  η  συγκρότηση των 9 πρώτων «Τομεακών Επιστημονικών Συμβουλίων» - ΤΕΣ τα οποία θα υποστηρίζουν το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) σε εξειδικευμένα..

γνωστικά αντικείμενα. 

Κύριο αντικείμενο των ΤΕΣ, όπως εξηγεί ο υφυπουργός Τεχολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας, αποτελεί η παρακολούθηση των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία και η υποβολή σχετικών προτάσεων στο ΕΣΕΤΕΚ. 

Υποβάλει προτάσεις επικαιροποίησης της Εθνικής Στρατηγικής ‘Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ) στα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία. 

Επιπλέον καταθέτει προτάσεις για σχεδιασμό εμβληματικών πρωτοβουλιών που είναι σημαντικές για την χώρα και για την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο υφυπουργός ευχήθηκε καλή  αρχή στις εργασίες των ΤΕΣ. "Είμαι σίγουρος πως όλα τα μέλη με τις εξειδικευμένες γνώσεις, την άρτια επιστημονική κατάρτιση και τις εμπειρίες τους θα συμβάλλουν ουσιαστικά σε αξιόλογες εισηγήσεις προς το ΕΣΕΤΕΚ και θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση προτάσεων προς της Πολιτεία για την ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας. Καλά αποτελέσματα!'