22 Σεπ 2020

Πιστεύει κανείς τώρα ότι θα εκκένωναν το Μάτι σε… μισή ώρα;...


Βασίλης Σκουρής 

Δέκα ώρες έκανε ο κρατικός μηχανισμός να κατεβάσει τρεις ανθρώπους από το δέντρο στον Αλμυρό, τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα το κέντρο της Καρδίτσας! «Ό,τι κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι», έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, μια φράση που... καθημερινά δικαιώνεται! 

 

- Δέκα ώρες χρειάστηκε ο κρατικός μηχανισμός να κατεβάσει τρεις ανθρώπους, που, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είχαν ανεβεί σε δέντρο για να σωθούν από την κακοκαιρία!

 - Για τέσσερις ημέρες ήταν το κέντρο της Καρδίτσας –δεν μιλούμε για ορεινά χωριά- χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα! Το ίδιο συνέβη και σε περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!

 - Τα νερά είχαν φτάσει στο ένα μέτρο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρού (υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες στο iEidiseis), βοήθεια δεν υπήρχε, αλλά τα… διόδια λειτουργούσαν κανονικά!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε άπειρα παραδείγματα από το χάος που επικράτησε, αλλά ας βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα, για την κατάσταση που επικρατεί και την μικροκομματική εκμετάλλευση κάθε σοβαρής κακοκαιρίας στη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων την τραγωδία στο Μάτι και την τραγωδία στη Μάνδρα.

Η στήλη σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις ευθύνες που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση στο Μάτι και την Μάνδρα και οι οποίες θα έπρεπε να αναληφθούν με πιο αποφασιστικό τρόπο, ώστε να είναι και πειστική η ανάληψη των ευθυνών.

Υπάρχει, όμως, άνθρωπος σήμερα που πιστεύει, πως η παρούσα κυβέρνηση, που ως αντιπολίτευση σκύλευε πάνω σε νεκρούς, θα μπορούσε να εκκενώσει το Μάτι σε …μισή ώρα, όπως υποστήριζε; Ότι δεν θα είχε νεκρούς στη Μάνδρα, όταν μόνο στις πλημμύρες στη Χαλκίδα έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, όπως και στη Θεσσαλία και ενώ ακόμα δεν έχουμε μπει στον Οκτώβριο;

Πιστεύει πλέον κανείς, πως το μόνο φάρμακο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είναι το «112», όπως για μεγάλο διάστημα παρουσιάστηκε από κυβερνητικά στελέχη και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης;

Η επικοινωνία, δυστυχώς, σκοπεύει να αποκρύψει την πραγματικότητα και να αποφύγει την ουσία.

Έχετε ακούσει, για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες από κυβερνητικά στελέχη για την έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία και για την ανάγκη αυτά να πραγματοποιηθούν;

Πιστεύετε, ότι αν είχαμε μια αντίστοιχη νεροποντή στη Μάνδρα, δεν θα κινδυνεύαμε να είχαμε νεκρούς και πάλι;

Χαρακτηριστικό δείγμα της επικοινωνιακής πολιτικής στη Θεσσαλία είναι το γεγονός, ότι εξαγγέλθηκαν μέτρα χωρίς να έχουν καν εκτιμηθεί οι ζημιές και πριν καν μεταβούν τα κυβερνητικά στελέχη στην περιοχή, πριν καν απεγκλωβιστούν ολόκληρα χωριά! Τα ίδια μέτρα που εξαγγέλθηκαν και για την Εύβοια - ας πάμε μια βόλτα από εκεί, για να δούμε πόσες ελλείψεις υπάρχουν και τι μένει ανεφάρμοστο ή είναι ανεπαρκές!

Πάρτε, για παράδειγμα, την εξαγγελία για αναστολή των πληρωμών όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ. Μα πώς θα πληρώσει κάποιος σε ένα εξάμηνο, αφού θα έχει χάσει τη σοδιά του ή έχει καταστραφεί η πραμάτεια του κοκ;

Επί του θέματος, πάντως, θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες…


ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr