19 Ιουν 2020

Τα νέα της ημέρας..Της Τζένης Σουκαρά


- Εγκαινιάσθηκε ο κόμβος της Λυκοποριάς.
Το έργο είναι σημαντικό, ανακουφίζει πάρα πολύ τους πολίτες της Δυτικής Κορινθίας.
Γράφει κάτω από φωτογραφία των εγκαινίων στο facebook Νεοδημοκράτης: Έργα και όχι λόγια!

Δεν  αλλάζουν με  τίποτα τα χούγια μας  συγχωριανέ! 
Μήτε τα μνημόνια, μήτε η πανδημία. 
Μήτε ο προβληματισμός πως η ζωή είναι μικρή επομένως   ας γίνω εγώ large!
Ένα έργο ετών ολοκληρώνεται και σε αυτό θεωρείται δεδομένο πως συνέβαλαν πολλοί. 
Σαν να τους βλέπω σε καρτ ποστάλ, μοιάζουν με ομάδα ποδοσφαίρου πολύχρωμη. 
Η πολιτική, η αυτοδιοίκηση,είναι μια συνέχεια. Παραδίδεις σκυτάλη και συνεχίζει ο επόμενος. Επόμενε τοπικέ άρχοντα, αφού θες να δώσεις συγχαρητήρια, δεν δίνεις στην κοινωνία. Δίνεις στους προκατόχους σου, και λες πως το έργο δεν είναι δικό μας, είναι των πολιτών. Απλά πράγματα.Και ξεφεύγεις από τις κακοτοπιές. 


- Βρισκόμαστε στον Ιούνιο, η χώρα κυνηγά τουρίστες με την απόχη και έχεις τον Περιφερειάρχη να κάνει σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και να δηλώνει δημοσίως για ακόμα μια φορά πως είναι εξαιρετικά μέτριες οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου και πως χρειάζεται ένα σημείο αναφοράς. Να σημειώσουμε πως τα κρούσματα στη Πελοπόννησο είναι εξαιρετικά λίγα.
Όταν διαβάζει κάποιος ξένος τη δήλωση αυτή του Περιφερειάρχη τι μπορεί να υποθέσει; Πως κάτι ξέρει και επείγεται. Ο υπουργός πάντως κ. Κικίλιας έχει απορρίψει το αίτημα για νοσοκομείο αναφοράς ,επομένως αναρωτιέται κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης ρίχνει τέτοιες βόμβες μέσα στην τουριστική περίοδο. 

-Από την άλλη πλευρά χθες βράδυ η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο δεν μπορεί να ικανοποίησε τους διοργανωτές. Όχι τόσο από πλευράς κόσμου ,όσο για το αναμάσημα του πολιτικού λόγου, την έλλειψη της σπιρτάδας εκείνης που θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα. Εκπέμπεται μια κόπωση που στην τελική θα αποτελέσει πρόβλημα. 


- Και που λες, γέμισε σαπουνάδες το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας.Κάποιος έριξε απορρυπαντικό χθες βράδυ και είπε να βάλει πλύση. Νοερά μεταφέρθηκα στο δικό μας υγρό σύμπλεγμα στην πλατεία του Φλοίσβου με τον Πήγασο και φαντάστηκα να συμβεί αυτό και σε εμάς!
Δεν θα προλαβαίνεις τους αφρούς και τα μαλακτικά. Πρώτο σκαλάκι ,δεύτερο ,παρακείμενα ρυάκια...κόλαση!Τι να κάνει κάτι και ποιος; Προβλέπω δημοτική αντιπροσωπεία  να περιφρουρεί με βάρδιες μέχρι τελευταίας σαπουνοφουσκάλας και κατόπιν διάγγελμα για την δημοτική μπουγάδα που ναι τα κάνει αόρατα.

- Ο δήμος Βέλου Βόχας έχει γίνει εργοτάξιο. Αδιάψευστος μάρτυρας οι κάτοικοι σε κάθε γωνιά του δήμου. Παιδικές χαρές, δρόμοι, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις..Και είναι μόνο η πρώτη χρονιά μιας τετραετίας έργων. Μου φαίνεται έτσι θα πάει ο δήμαρχος μέχρι τις εκλογές.Είναι και η απάντηση σε παρατηρήσεις πολλών πώς δεν τα έκανε πέρυσι που ήταν χρόνος εκλογών. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα πατριώτη, κατά παραγγελία ..Απαιτούνται επίπονες προσπάθειες και μάχες με την γραφειοκρατεία.