6 Μαρ 2020

Π.Πιτσάκης: Απολογισμός πεπραγμένων των 2 ετών στο Επιμελητήριο Κορινθίας - Εξωστρέφεια και δράσεις


Aποφασισμένος να μην αφήσει καμία δήλωση που τον αφορά  χωρίς να απαντηθεί  απο τον ίδιο, φαίνεται να είναι πλέον ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης ,πόσο μάλλον όταν πιστεύει αλλά πλέον και αποδεικνύει πως το Επιμελητήριο Κορινθίας θέλει και πλέον μπορεί να προσφέρει στον επιχειρηματικό..


κόσμο αλλά και να συμμετέχει...


μέσα στις πολιτικές εκείνες που στοχεύουν στην ανάπτυξη του τόπου.
Γι αυτό και έβγαλε πολλές ειδήσεις που θα επισημανθούν.

Γι αυτό και μετά απο πολύ καιρό σήμερα κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των 2 ετών και ενημέρωσε πως μέσα στο διάστημα αυτό

Μειώθηκαν οι δαπάνες του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε μεγάλο ποσοστό (Προμήθειες Αγαθών & Εξοπλισμού- Συμβόλαια παροχής υπηρεσιών κ.α)
έγιναν 22 εκπαιδευτικά τμήματα με  429 εκπαιδευόμενους  σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
περισσότεροι από 980 ήταν οι συμμετέχοντες σε σεμινάρια & ημερίδες
περισσότερες από 290 επιχειρήσεις – μέλη ωφελήθηκαν από τα προγράμματα  κατάρτισης και ενημερώθηκαν για νέες δράσεις χρηματοδότησης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην έκθεση του Επιμελητηρίου που τέθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, όπου η Κόρινθος την φιλοξένησε τον Οκτώβρη του 2018  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Κορινθίων  και της Ένωσης Επιμελητηρίων 

Ο κ. Πιτσάκης εκτός των άλλων αναφέρθηκε στις συμμετοχές του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις με επιχειρηματικές αποστολές,την διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων, την οργάνωση αναπτυξιακού προγράμματος στην διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και την δράση "γεύση Κορινθιακής γης",μια πρωτοβουλία προώθησης της  τοπικής γαστρονομίας σε συνεργασία με εστιατόρια  και παραγώγους  από τον κλάδο τροφίμων – ποτών της Κορινθίας.

Η είδηση που έκανε όμως αίσθηση είναι η   Δράση «Korinthia Robo Chamber». Το Επιμελητήριο Κορινθίας προτίθεται να διαθέσει το χώρο του και να δημιουργήσει το πρώτο εργαστήριο ρομποτικής, ανοιχτό για τους μαθητές όλου του νομού Κορινθίας. 

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 συναντήσεις εργασίας  με φορείς, εκπρόσωπους συλλόγων & συντεχνιών, εμπορικούς ακολούθους των πρεσβειών της Ελλάδας, επιχειρηματίες, τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες.

 Κατόπιν ο κ. Πιτσάκης αναφέρθηκε στα προγράμματα που αυτή την στιγμή υλοποιεί το Επιμελητήριο.

Μέσα σε αυτά και το OPEN MALL Λουτρακίου, όπου σε συνεργασία με τον δήμο και την συμμετοχή 93 επιχειρήσεων υλοποιούν το έργο που εγκρίθηκε απο το ΕΠΑΝΕΚ για τη δημιουργία δομής Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου.  
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησ εκτενώς τα προγράμματα που βρίσκονται υπό έγκριση 

1.  «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο των Οπτικών.
Ωφελούμενοι του  έργου 1.150 εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα. Σκοπός του έργου είναι οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας.
Συνολικός Προϋπολογισμός: 1.500.000 €.
2.  «Ψηφιακή αναβάθμιση Επιμελητηρίων Περιφέρειας  Πελοποννήσου» 
Το έργο αφορά στην ενίσχυση για ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών και υποδομών για ανταλλαγή πληροφοριών και ενημέρωσης προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών των επιμελητηρίων, των δημοσίων φορέων, των ιδιωτών – επιχειρήσεων, των πολιτών και των επισκεπτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο  συνολικός προϋπολογισμός για τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε 1.250.000€ . Για το Επιμελητήριο Κορινθίας αντιστοιχεί ποσό προϋπολογισμού ύψους 250.000€.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ

1. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 με τίτλο «ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ» για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην οργάνωση εκστρατειών γνωστοποίησης και προώθησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Το επιμελητήριο Κορινθίας Leader μαζί με τα επιμελητήρια Αργολίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Βοιωτίας και Φωκίδας
χρηματοδότηση 100%, προϋπολογισμού 3.000.000€ 

2. Κατάρτιση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Πρόσκληση της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου. Τα επιμελητήρια της Περιφέρειας θα καταθέσουμε πρόσκληση στο πλαίσιο της πρόσκλησης σε πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων, με προϋπολογισμό 3.000.000 έως 5.000.000 ευρώ.

3. Δημιουργία ειδικού φορέα για την υλοποίηση προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, διαπίστωσαν την ανάγκη για την δημιουργούν ειδικού φορέα για να υλοποιήσουν προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Τα προγράμματα αυτά  αφορούν , κατάρτιση εργαζομένων, πιστοποίηση αλλά και συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες, θα έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν για 7 μήνες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εργαζόμενους που έχουν ανάγκη, για να κάνουν πρακτική άσκηση και να πάρουν πιστοποίηση.

ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  (ΚΕΚ)
Προγράμματα  Συμβουλευτικής και Κατάρτισης ανέργων
Προγράμματα VOUCHER
Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας
Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας
Θέματα Άσκησης Καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας
Υγιεινή και Ασφάλειας Τροφίμων
Κατάρτιση εργαζόμενων σε ΜΜΕ -Προγράμματα ΛΑΕΚ
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών  Επιχειρήσεων 

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Επιμελητηρίου Κορινθίας 
Δράσεις:

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας
Καταβολή βοηθήματος σε μέλη του εμπορικού συλλόγου Βραχατίου που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και σε πλημμυροπαθείς του Ξυλοκάστρου.   
Δωρεά εκπαιδευτικής κούκλας στην ομάδα Εθελοντών εκπαιδευτές της Ελληνικής εταιρείας καρδιοαναπνευστικης για την Κόρινθο.