20 Ιουν 2013

Reuters: Τρύπα 2 δισ. ευρώ δημιουργούν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα με χρηματοδοτικό κενό 2 δισ. Ευρώ από ''παιχνίδια'' τραπεζιτών με τα ελληνικά ομόλογα. Άμεσο κίνδυνο αντιμετωπίζει η Ελλάδα να βρεθεί μπροστά σε μία τρύπα 2 δισ. Ευρώ, μέχρι το τέλος του 2013, προειδοποιεί το πρακτορείο Reuters...
 

Μάλιστα η χώρα μας μπάινει σε αυτή τη δύσκολη θέση όχι από δική της υπαιτιότητα αλλά από περίεργες συμπεριφορές Ευρωπαίων τραπεζιτών.

Η ουσία του θέματος είναι απλή.
Οι δανειστές μας είχαν καταλήξει σε μία απόφαση τον Δεκέμβριο σύμφωνα με την οποία οι κεντρικές τράπεζες των 17 κρατών της Ευρωζώνης έπρεπε να μετακυλίσουν το ελληνικό χρέος που διακρατούν.Δηλαδή οφείλουν να αντικαταστήσουν ένα μέρος των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους με νέα ελληνικά χρεόγραφα.

Ο κίνδυνος νέας τρύπας για τη χώρα μας είναι τόσο απειλητικός που αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters:''Μπορεί να δημιουργηθεί χρηματοδοτικό ΄κενό΄ 1,5-2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους και το ερώτημα είναι πώς θα το αντιμετωπίσει η Ελλάδα και θα τα καταφέρει''.
Μάλιστα Έλληνας αξιωματούχος διαρρέει ανώνυμα στο πρακτορείο πως:''έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας, τώρα οι πιστωτές μας πρέπει να κάνουν το ίδιο".