20 Ιουν 2013

Καχύποπτοι οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη συμφωνία των τριών - Η ΔΗΜΑΡ πάει στο Μαξίμου με απαιτήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων


Πιο κοντά φαίνεται πως βρίσκονται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να απομακρύνεται προς το παρόν τουλάχιστον, μιας και δεν θα αποτελεί έκπληξη να ανακοινωθεί αργά το βράδυ πως θα υπάρξει και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την τέταρτη κατά σειρά...


Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ενημέρωσαν τους βουλευτές τους για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες τόσο για τα παζάρια για το μέλλον της ΕΡΤ αλλά και την τύχη των εργαζομένων, δηλαδή πόσες συχνότητες θα εκπέμψουν, από που και με πόσους εργαζόμενους. Επίσης, παζάρια γίνονται για τη νέα προγραμματική συμφωνία, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον η κυβέρνηση, τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού και φυσικά το αγκάθι των νέων μέτρων που φέρεται να ζητά η τρόικα μετά τη μαύρη τρύπα που προέκυψε.

Βενιζέλος και Κουβέλης έδωσαν μάχη για να πείσουν τους βουλευτές τους γιατί μπορεί οι περισσότεροι να τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών, αλλά βουλευτές και των δύο κομμάτων φαίνεται να είναι στα κάγκελα κυρίως με τον τρόπο που έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως έχει ο Φώτης Κουβέλης με την κοινοβουλευτική του ομάδα να βράζει για τις εξελίξεις και να υπάρχουν και φωνές ακόμα και για αποχώρηση από την κυβέρνηση, που σημαίνει πως η κυβέρνηση πλέον δεν θα έχει τη δεδηλωμένη και άρα οι πρόωρες εκλογές είναι προ των πυλών.

Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία προσέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μάξιμου.

Αυτό προέκυψε από τη δίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στ τραπέζι της διαπραγμάτευσης των τριών αρχηγών.

Πιο εύκολα φαίνονται να είναι τα πράγματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς ο ίδιος δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων για την ΕΡΤ προς τους βουλευτές τους. Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις και ριζική αναδιάρθρωση του νέου φορέα με χρονοδιαγράμματα και εγγυήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν εν λευκώ τον κ. Βενιζέλο να πράξει με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων, επικοινώνησαν μεταξύ τους τηλεφωνικά προκειμένου να μεταβούν στο Μαξίμου με κοινή γραμμή.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Από το πρωί ακούγεται ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην υπάρξει μεταβατικό στάδιο και άμεσα να κατατεθεί και να ψηφιστεί νόμος για τη νεα ΕΡΤ στην Βουλή. Αυτό όμως φαντάζει περισσότερο ως ευσεβής πόθος του Μαξίμου παρα σαν ρεαλιστικό σενάριο.

Αλλο σενάριο λέει ότι η κατάσταση θα συνεχίσει έτσι όπως έχει σήμερα. Δηλαδή θα μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι, η μεταβατική ΕΡΤ θα εκπέμπει κανονικά από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όλοι θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις και εντωμεταξύ θα γίνεται η αξιολόγηση του προσωπικού.