11 Φεβ 2013

Κάποιοι ζουν στον κόσμο τους κι άλλοι πασχιζουν για μια νέα αρχή - Της Ευγενίας Αγγελοπούλου


Βρισκόμαστε στο 2013 και σίγουρα ο καθένας μας , θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα κι αλλάζουν καθημερινά ακόμα περισσότερα. Παρόλο που διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, ο πολιτικός κόσμος και ιδιαίτερα οι κυβερνώντες, μάλλον είναι στον δικό τους κόσμο. Ζουν σε άλλη πραγματικότητα και...
 

 δυστυχώς δεν αρμόζει σε ανθρώπους που έχουν ταχθεί από τους πολίτες αυτού του τόπου για να τους εκπροσωπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο! Πόσο μάλλον να συμπεριφέρονται έτσι και να παίζουν το θέατρο του « στικ-παραλόγου- παιδικό- κυβερνητικής τραγωδίας – παρωδίας» !!!
Τόσο καιρό παρακολουθούμε τους κυβερνώντες και γενικότερα τον πολιτικό κόσμο, στο κοινοβούλιο να συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα κι από μικρά παιδιά. Απαράδεκτη είναι η γενικότερη συμπεριφορά των πολιτικών ταγών μας και ιδιαίτερα από το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε η ιστορία με την περίφημη λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ που περιέχει ονόματα πολιτών και δη πολιτικών που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και συνεχώς φοροδιαφεύγουν. Έτσι όλο το καλοκαίρι μέχρι και τώρα ασχολούμαστε με την λίστα!!.. Ποιος την είχε ; Γιατί έσβησε ονόματα; Γιατί η λίστα δεν βγήκε στην δημοσιότητα; Υπάρχουν ευθύνες του εκάστοτε υπουργού οικονομικών; Ποιος έχει στην κατοχή του το στικάκι και γιατί;; Ερωτήματα, ερωτήματα και απάντηση επί της ουσίας καμία απολύτως!

Φτάνουμε λοιπόν να συζητείται το θέμα στην Βουλή για το αν θα παραπεμφθεί ή όχι ο τέως Υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική επιτροπή ή όχι, όπως και για τους Βενιζέλο, Παπαδήμο και Παπανδρέου. Έκπληκτη λοιπόν παρακολουθώ την συζήτηση στην Βουλή και πραγματικά απορώ και λυπάμαι!! Όλοι αυτοί που μας εκπροσωπούν, υποτίθεται, διαφωνούσαν για τον τρόπο ψηφοφορίας και ειδικά για τον τρόπο που ήταν διαμορφωμένα τα ψηφοδέλτια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακόψουν τουλάχιστον για μισή ώρα και παραπάνω…
Μα πραγματικά είναι σοβαροί;; Νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την νοημοσύνη μας πως δεν θα τιμωρηθεί κανείς;;; Έλεος!!! Τέλος πάντων , το αποτέλεσμα ήταν η παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου.
Όμως σε αυτό που θα ήθελα περισσότερο να τονίσω, είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύω πλέον ότι μπορούν να αποφασίζουν και πάνω από όλα να συνεννοηθούν μεταξύ τους , προκειμένου να βρουν λύση για την χώρα μας και την κρίση που αυτή διέρχεται. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι οι 300 του ελληνικού κοινοβουλίου θα αποφασίσουν πια να αναλάβουν ευθύνες. Δεν διαθέτουν την βούληση ούτε και είναι οι κατάλληλοι πλέον… Υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθούν κι αντί για αυτό τι κάνουν;;; Αρκούνται σε συζητήσεις επί συζητήσεων για δήθεν «ποινές» σε ανθρώπους που έκαναν παραβάσεις ή «έκλεψαν»… Αρκούνται και σε διάφορα άλλα επικοινωνιακά κόλπα μεταξύ τους, για να δείξουν προς τα έξω την καλύτερη εικόνα τους… Απλά παραπλανούν την κοινή γνώμη για να μην αντιδρά στα μέτρα και στις αποφάσεις που μόνο τους πολίτες επιβαρύνουν.
Είναι μόνο λόγια και ποτέ δεν θα γίνει το οτιδήποτε. Ποτέ και για τίποτα από όλους αυτούς της Βουλής δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε να τιμωρηθεί. Αυτό διότι έχουν φροντίσει κατ’ εμέ για όλα. Πάνω από όλα έχουν φροντίσει να μην θιγούν ποτέ το δικό τους προσωπικό συμφέρον.
Συνεπώς, αυτό που θέλω να πω είναι ας σταματήσουμε να παριστάνουμε τα παιδάκια που δεν ξέρουν τι τους γίνεται… Διότι αυτό κάνουν!!! Παριστάνουν υποτίθεται τους μαθητές που τσακώνονται για τα παιχνίδια τους. Ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς τόσα χρόνια οι περισσότεροι είχαμε βολευτεί σε αυτή την καθημερινότητα που τώρα «έχει βγάλει την μάσκα της» και μας δείχνει αυτό που χτίσαμε τόσα χρόνια. Το άσχημο ξέρετε ποιο είναι; Ότι πολλά άλλαξαν… Δυστυχώς άλλαξαν και τώρα θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξουν, αν δεν έχουν αλλάξει ήδη, με τόσα προβλήματα στην χώρα μας.
Πλέον το μόνο που απασχολεί τον καθένα μας είναι η βολεψή του!! Ξέρετε όμως η κατάσταση αυτή δεν θα αντέχεται για πολύ … Ειδικά για τους νέους. Σαν νέοι λοιπόν είναι αλήθεια ότι:
- Βαρεθήκαμε την λαμογιά.
- Απηυδήσαμε με τα δήθεν λόγια- υποσχέσεις για καλύτερο αύριο.
- Κουραστήκαμε να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να παρελαύνουν στα κανάλια με τις δηλώσεις για τα δικά τους συμφέροντα.
- Δεν θέλουμε άλλο ψέμα και υποκρισία, έξω πια τα λαμόγια και οι λαμογιές να μείνουν εκτός!
Χρειάζεται μια νέα αρχή για να προχωρήσουμε μπροστά και κυβερνήσεις που μπορούν και είναι σε θέση να οδηγήσουν το τιμόνι της πάντα περήφανης και άξιας σεβασμού Ελλάδας. Είμαστε εδώ και θα είμαστε γιατί το μέλλον μας ανήκει!!! Το παρελθόν ανήκει στους ιθύνοντες και σε όλους όσους έφτασαν την χώρα μας εδώ. Ας φτιάξουμε μια νέα χώρα για νέους με νέα όνειρα, προοπτικές και τα καλύτερα που σίγουρα μας αξίζουν!!!!







 ΥΓ To Jenny' s World δέχεται όλες τις απόψεις των αναγνωστών και φίλων, μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς απαραιτήτως να ταυτίζεται με αυτές. Δεκτά όλα τα άρθρα των αναγνωστών μας και οι προβληματισμοί, oταν διατυπώνονται με ευπρέπεια,  στo soukarat@gmail.com