27 Αυγ 2012

Φούντωσε ο "πόλεμος" για τον ύμνο του Μανώλη Ρασούλη


«Άναψε» η συζήτηση στο Twitter μεταξύ της κόρης του Μανώλη Ρασούλη και χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ύστερα από την ανακοίνωσή της που απαγορεύει τη χρήση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ» από τη Χρυσή Αυγή.

Oλα ξεκίνησαν, όταν στη συγκέντρωση...

έξω από το στρατόπεδο στην Κόρινθο το συγκεκριμένο τραγούδι ακούστηκε από τα μεγάφωνα που είχαν στήσει τα μέλη της οργάνωσης. Μέσω Τwitter αρχικά, αλλά και με ανακοίνωση Τύπου στη συνέχεια, η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και η συνθέτις του τραγουδιού Βάσω Αλλαγιάννη εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν:

«Διαμαρτυρόμαστε γι' αυτήν την τελείως ανάρμοστη και άστοχη μετάδοση του τραγουδιού, το οποίο καμιά σχέση δεν έχει με τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες έξω από το στρατόπεδο και με τις θέσεις που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή και ζητούμε - η πρώτη ως συνδημιουργός και η δεύτερη ως νόμιμη κληρονόμος του Μ. Ρασούλη - να σταματήσει η μετάδοσή του, τόσο στις συγκεντρώσεις αυτές όσο και σε οποιεσδήποτε άλλες, ανάλογου ρατσιστικού περιεχομένου.

Άλλωστε, αυτοί που μεταδίδουν το τραγούδι, αν είχαν κάνει τον κόπο να το ακούσουν απλώς, θα καταλάβαιναν πολύ εύκολα, ότι το περιεχόμενό του είναι εντελώς αντίθετο με αυτές τις ιδέες και θέσεις. Η χρησιμοποίηση του τραγουδιού ''Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ'' σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θίγει ηθικά, κοινωνικά και ιδεολογικά εμάς, τη μνήμη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη και του έργου».


Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter. 

Στις επιθέσεις που δέχθηκε, η Ναταλία Ρασούλη εξήγησε, ότι «δεν έχω πρόβλημα με τις ιδέες της Χ.Α. Με τις πράξεις της έχω», για να πυροδοτηθεί νέος... κύκλος συζητήσεων.  
«Είναι τραγούδι αντιρατσιστικό και βαθιά αντιεθνικιστικό. Oμως, πέρα για πέρα εθνικό», εξήγησε η κόρη του εκλιπόντος συνθέτη.

Πηγή: ethnos.gr, Espresso