27 Αυγ 2012

Στρατόπεδο Κορίνθου : Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο


¨Απο το Korinthia Portal.gr
 
- Την ώρα που μεταφέρονται μετανάστες στο 6ο Σύνταγμα χωρίς η απόφαση ν αλλάζει οι τοπικοί άρχοντες και Βουλευτές ψάχνουν ν αποκομίσουν οφέλη, να στιγματίσουν....

πολιτικά αντιπάλους και τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν το παιχνίδι τους αποδεικνύοντας την δική τους μεροληπτική στάση και συμπεριφορά η οποία, ως έχει αποδειχτεί κατά καιρούς, αλλάζει ανάλογα και με τα οφέλη.
Βούιξαν τα μέσα ενημέρωσης για τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου.

 Οι  δε επισημάνσεις και τα κείμενα για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο πρώην Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης έδωσαν και πήραν με πηχυαίους τίτλους αλλά ουσιαστικά; Καμία ουσία και… μισή αλήθεια!  
Είπαν για προκλητική στάση και συμπεριφορά επειδή ανέφερε τα γεγονότα, δεν θεώρησαν προκλητική τη στάση Κόλλια όμως που απέτρεψε την παραχώρηση στην Τ.Α του κέντρου και σήμερα απλά μας εξέφραζε τη θλίψη του. Δεν θεώρησαν προκλητική την αναφορά Ταγαρά πως ήταν ανενημέρωτος! Βουλευτής της κυβέρνησης και ανενημέρωτος!
Μίλησαν για πρωτοφανή επίθεση σε πολιτικό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!Αλήθεια πόσο κοντή η μνήμη σας! Τόσες και τόσες επιθέσεις στην Κυρία Φαρμάκη, στον πρώην Υπουργό Παπαληγούρα για το περιβόητο ΤΕΙ Νεμέας που ουδέποτε υλοποιήθηκε.
Ναι! υπήρξε, αν δει κανείς, το βίντεο επίθεση στο πρόσωπο του Πάνου Μπεγλίτη η οποία ξεκίνησε πρώτα από τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα. Επίθεση όμως για.. το μνημόνιο και όχι για το στρατόπεδο! Θαρρεί κανείς πως ο Βουλευτής Μπούκουρας έκανε λάθος που μετατόπισε το πεδίο στην πολιτική αντιπαράθεση; Ο Βουλευτής Μπούκουρας απλά γνωρίζει καλά πως ευθύνες ουσιαστικές του πρώην Υπουργού εδώ δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν θα τον είχε κατονομάσει όπως είχε κάνει λίγα λεπτά πριν με τους Βουλευτές Κόλλιας , Ταγαρά και Δήμα από τους οποίους και ζήτησε τις παραιτήσεις τους. Εκτός κι αν θαρρεί κανείς βεβαίως πως τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια στον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Επιθέσεις λοιπόν υπήρξαν και ξεκίνησαν από τον Βουλευτή ο οποίος σηκώθηκε ν αποχωρήσει επειδή δεν μπορούσε ν ακούει άλλο αυτόν που ψήφισε το μνημόνιο. Οι έτερες φραστικές επιθέσεις ξεκίνησαν όταν ο πρώην Υπουργός κατονόμασε εκείνους που ο ίδιος θεωρεί υπεύθυνους για την μετατροπή του στρατοπέδου σε κλειστό κέντρο κράτησης . Ο Πάνος Μπεγλίτης Μίλησε για τον Βουλευτή Κώστα Κόλλια και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κορινθίας οι οποίοι σταμάτησαν την απόφαση που είχε ληφθεί για την παραχώρηση του χώρου στην αυτοδιοίκηση και την μετατροπή του σε διοικητήριο , αφού θεωρούσαν πως σαν κέντρο νεοσυλλέκτων προσφέρει στην τοπική κοινωνία πολύ περισσότερα. (Βέβαια όλοι ξέρουμε πως η πλειάδα των νεοσυλλέκτων που κατέκλυζε πριν από μια 5ετία την πόλη και πραγματικά άφηνε χρήματα , είναι πια παρελθόν).
Ωστόσο την άποψη των φορέων αυτών ενστερνίστηκε ο νέος Υπουργός Δ. Αβραμόπουλος, έπαψε την απόφαση Μπεγλίτη και ξανα άνοιξε το κέντρο νεοσυλλέκτων οδηγώντας σε πανηγυρισμούς τον Βουλευτή Κόλλια και των πρόεδρο του επιμελητηρίου, άλλωστε ποιος δεν το θυμάται.
Με δεδομένη λοιπόν την συνέχιση της λειτουργίας τους κέντρου και την παραχώρησή του σαν χρήση και ιδιοκτησία στην Τ.Α , η πολιτεία προχώρησε (και επειδή ο πρωθυπουργός δεν θα πήγαινε τους μετανάστες στην εκλογική του περιφέρεια) , σε αιφνιδιαστική μετατροπή του σε κέντρο μεταναστών .
Αυτά εξιστορούσε ο πρώην Υπουργός στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Αυτά εξιστορούσε όταν παρενέβη ο εκτελών χρέη προέδρου Θέμης Κουτσογκίλας για να υπερασπιστεί τον Βουλευτή Κόλλια και όχι τον πρόεδρο Νανόπουλο (ίσως γιατί εκείνος διεκδικεί τη δημαρχία και απειλεί την θέση του Αλέκου Πνευματικού;)

Οι αλήθειες ωστόσο ενόχλησαν. Η αναφορά των γεγονότων ενόχλησε και έτσι υπήρξαν οι κραυγές!
Όμως δεν είναι αλήθεια κύριοι – κύριοι πως αν το κέντρο είχε παραχωρηθεί στην Τ.Α και σήμερα εκτελούνταν εκεί εργασίες για την μετατροπή του σε διοικητήριο, ουδείς θα είχε σκεφτεί, αλλά και ουδείς θα είχε το δικαίωμα (αφού ο χώρος θα είχε παραχωρηθεί) να μεταφέρει σε αυτό μετανάστες ;
Πέραν από τις φωνές, τις επιθέσεις, τις συγκεντρώσεις και τα τραγούδια για τους οχτρούς που μπήκαν στην πόλη , όλοι μας ως υπεύθυνοι πολίτες θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις πράξεις αλλά και τις ευθύνες του καθενός.
Σκεφτείτε για την πληροφορία που είχε στο παραπέντε όλων αυτών το επιμελητήριο Κορινθίας, σκεφτείτε την μη ενημέρωση των τοπικών Βουλευτών, Βουλευτών που στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν έλαβαν ούτε καν μια θέση Υφυπουργού…
Σκεφτείτε την πολιτική αποδυνάμωση του νομού Κορινθίας στον οποίον τώρα η κυβέρνηση σαν ποντίκι χορεύει απουσία της γάτας.

Σκεφτείτε ακόμα την στάση του Δημάρχου ο οποίος επιβεβαιώνεται και τρίβει πολιτικά τα χέρια του. Είχε ζητήσει διοικητήριο, θα το πετύχαινε με τον κραταιό τότε Υπουργό Μπεγλίτη. Τα γεγονότα ανεστράφησαν τελευταία στιγμή από Κόλλιας – Νανόπουλο και Αβραμόπουλο. Το κέντρο γίνεται κέντρο μεταναστών και ο Δήμαρχος ξεσηκώνεται. Όχι για ν αναστρέψει την απόφαση αυτή, ξέρει πως δεν γίνεται. Αλλά για να σημειώσει και να υπερτονίσει τις ενέργειες όλων. Για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και να αναχαιτίσει τους αντιπάλους του στην επόμενη διαδικασία εκλογής. Για να πάρει πόντους έναντι του Βουλευτή Κόλλια ο οποίος δεν διεκδικεί φυσικά τη δημαρχεία είχε όμως οδηγήσει στα δικαστήρια το Δήμαρχο και είχε δικαιωθεί.
Ας προσέξουμε όλοι μας όμως και κάτι άλλο. Ας δούμε την χθεσινή συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο. Ας δούμε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Ναι ήταν 300 άνθρωποι ίσως και λίγοι παραπάνω.
Αφαιρέστε τουλάχιστον 80 άτομα δημοσιογράφους, καμεραμάν, τεχνικούς και φωτογράφους. Αφαιρέστε 100 και πλέον άτομα της Χρυσής Αυγής που ήρθαν οργανωμένα, αφαιρέστε και 30-40 άτομα δημάρχους , συμβούλους, αντιδημάρχους , αντιπεριφερειάρχες , αφαιρέστε και μερικούς περίεργους και τότε θα δείτε τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
Όσο για τα παρακείμενα καταστήματα ; παρακολουθούσαν από μακριά εξυπηρετώντας κάποιους πελάτες που εκείνη την ώρα είχαν καθίσει σε αυτά και έκαναν χάζι με τα όσα συνέβαιναν στο στρατόπεδο.
Είναι αστείο αν επίσης σκεφτεί κανείς πως την ίδια ώρα από το στρατόπεδο αποχωρούσαν πούλμαν με φαντάρους. πως η υδροδότηση του χώρου είχε αποκατασταθεί και πως.. το κέτερινγκ έχει ήδη δοθεί σε συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Όλοι όμως δεν γνώριζαν! Όλοι αιφνιδιάστηκαν!
Ακόμα και εσείς Βουλευτά Μπούκουρα που εντελώς τυχαία σκεφτήκατε 5:00 τα χαράματα να περάσετε μια βόλτα με μερικούς ακόμα από την πύλη του στρατοπέδου.
Είναι όλα τυχαία, όλοι αγωνίζεστε για το καλό της πόλης! Της πόλης που την ώρα που εσείς συγκεντρωνόσασταν και κάνατε σόου στα κανάλια, απολάμβανε τον καφέ της, το μπάνιο της, την βόλτα της απαλλαγμένη από τους μετανάστες που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι όπου ήθελαν και όποτε ήθελαν χωρίς κανένας να τους ενοχλεί.

Η πόλη νιώθει πιο ασφαλής τώρα κύριοι! Δεν θέλει κέντρο κράτησης μόνιμο, θέλει να βοηθήσει όμως στην διαδικασία αυτοί οι άνθρωποι να οδηγηθούν στις πατρίδες τους. Η πόλη σκέφτεται κύριοι χωρίς να προσδοκά πολιτικά οφέλη όπως όλοι εσείς!
Γιατί η πόλη μας στο κάτω –κάτω είναι πολύ μικρή και όλο γνωριζόμαστε. Έτσι λοιπόν ξέρουμε καλά ποιοι είναι αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο στο Συμβούλιο, ποιοι στον Πρώην Υπουργό, ποιοι είναι στις κινητοποιήσεις….
ΌΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΘΥΝΕΣ.