27 Αυγ 2012

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ για τα 11,6 δισ.


Διακριτές αποστάσεις στα θέματα της οικονομίας εξακολουθεί να τηρεί το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να επιμένει ότι η λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ προϋποθέτει επιμήκυνση, διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και εμπροσθοβαρή καταβολή των δόσεων προς τη χώρα μας....



Η Ιπποκράτους απέφυγε να πάρει επισήμως θέση για τις πρόσφατες υψηλού επιπέδου συναντήσεις Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, ωστόσο, πηγές του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι "στηρίζουμε τις διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού" προκειμένου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση της βιωσιμότητας του χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος προτιμά να περιμένει τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας προτού προχωρήσει σε νέες εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στην οικονομία.Εξ αυτού του λόγου μάλιστα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία θα γίνει η αποτίμηση της επίσκεψης Σαμαρά στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ορίστηκε για τα μέσα της εβδομάδας με στόχο να έχει προηγηθεί η συνάντηση των τριών.
Πάντως, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έβλεπαν χθες ως ορατή την πιθανότητα ο Β. Βενιζέλος να δώσει ένα πρώτο στίγμα σε σχέση με τα οικονομικά στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι ίδιες πηγές φέρουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δυσαρεστημένο για το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Ουσιαστικά, ο Β. Βενιζέλος θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση "δεν πρέπει να είναι ενοχική" και αυτό διότι τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα στην οικονομία χάρη και στις θυσίες των πολιτών, κάτι που αποτυπώνεται και στο non paper το οποίο παρέδωσε στον Πρωθυπουργό λίγο πριν ταξιδέψει στην Ευρώπη.