27 Αυγ 2012

Π. Μπεγλίτης : "Η προγραμματική συμφωνία έχει ξεπεραστεί.Χρειάζεται επανεξέταση απο τους κυβερνητικούς εταίρους"

  
Σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του  στην εκπομπή "Ενημέρωση στη ΝΕΤ" ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης σχολιάζοντας τις επισκέψεις κι επαφές  του πρωθυπουργού Α. Σαμαρα σε Βερολίνο και Παρίσι, τις χαρακτήρισε "ως εξαιρετικά..
σημαντικές, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας", αλλά όπως παρατήρησε, "δεν αρκούν δυο συναντήσεις για να αλλάξει η στρατηγική του Βορρά".
Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως "άμεσα θα πρέπει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να καταστρώσουν στρατηγικό σχέδιο"  ενόψει της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου,εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του για την εσπευσμένη και αγχωτική κίνηση "θα τα τελειώσουμε όλα μέσα στον Σεπτέμβριο,ακόμα και τον προυπολογισμό."
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, την απόσταση ανάμεσα στις ποεκλογικές εξαγγελίες και στην μετεκλογική σκληρή πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας πως "η προγραμματική συμφωνία έχει ξεπεραστεί και θα πρέπει να επανεξεταστεί απο τους κυβερνητικούς εταιρους."
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη,που θέτει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε "αναρωτιέμαι και εγώ, μήπως χρειάζεται μία νέα ψήφος εμπιστοσύνης ώστε να υπάρξει η πολιτική νομιμοποίηση για τις περαιτέρω αποφάσεις.
Τα μέτρα θα είναι σκληρά, ξεφεύγουν από αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων".
Για το θέμα των ειδικών μισθολογίων ο πρώην υπουργός δήλωσε   πως όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δημιουργήθηκαν ψευδείς προσδοκίες ισοδυνάμων,τονίζοντας πως τα ισοδύναμα συνδέονται με γενναίες μεταρρυθμίσεις σε όλο τον χώρο του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.
"Εαν αυτό εφαρμοζόταν τότε που το επιχειρούσα  ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα θα μπορούσαμε να μην είχαμε περικοπή ειδικών μισθολογίων στις Ενοπλες Δυνάμεις.Εαν είχαμε συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις για συγχωνεύσεις ,για καταργήσεις στρατοπέδων, για αλλαγές διαρθρωτικές και δομικές στις Ένοπλες Δυνάμεις ,δεν θα φθάναμε στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.Διαφωνώ με τις περικοπές.Αλλά αυτό εαν δεν συνοδευόταν με μεταρρυθμίσεις,θα λέγαμε ψέμματα στους ένστολους."ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.