4 Ιουλ 2012

Κατά των απολύσεων στο Δημόσιο δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος


Αντίθετος με τη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist το πρωί της Τρίτης...

  Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της «έντιμης αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών και της αξιοποίησης του προσωπικού του δημοσίου, λέγοντας πως έτσι θα υπάρξουν και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, ότι «οι απολύσεις με ένα βάρβαρο τρόπο και για λόγους συμβολισμού 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζεται να γίνουν, αλλά χρειάζεται να γίνει έντιμη αξιολόγηση υπαλλήλων, υπηρεσιών και υποδομών, ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση, που θα έχει και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για δέκα σημεία για την επανεκκίνηση της Ελλάδας και τόνισε, πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της Ευρωζώνης, αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας των στόχων της Ένωσης».

Ζήτησε, επίσης, αλλαγή της «εθνικής και κοινωνικής νοοτροπίας με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων».

Σχετικά με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας επανέλαβε, πως αυτές θα τηρηθούν,
ωστόσο τάχθηκε υπέρ της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017, αλλά και της εφαρμογής στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στα όσα είπε, χθες, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας, τα οποία, όπως είπε, οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός.

 

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα την προετοιμασία της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Από τις 15.00 έως τις17.00, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή Γραμματέα και της τριμελούς Γραμματείας της Κ.Ο.
 
Την Παρασκευή στις 10.00 θα διεξαχθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανασύσταση του Κινήματος.

Το σώμα της Συνδιάσκεψης θα συγκροτηθεί από τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, οι οποίες μετατρέπονται σε Νομαρχιακές Επιτροπές Ανασύστασης, τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, τους βουλευτές, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές, όπως και τα μέλη που εκπροσωπούν το Κίνημα, σε θεσμικούς φορείς.