9 Μαρ 2012

Και η καταγγέλλουσα Ζ. Γεωργαντά έστελνε mails στον Τόμσεν !!!


Του Παναγή Γαλιατσάτου
Οχι μόνον ο πρόεδρος κ. Α. Γεωργίου, αλλά και άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ έστελναν email στον κ. Τόμσεν. 
Αυτό αποκαλύφθηκε χθες στη διάρκεια της κατάθεσης της κ. Ζ. Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ., οι καταγγελίες της οποίας...
 
 δρομολόγησαν την εισαγγελική έρευνα περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Ρήγας αποκάλυψε στην επιτροπή ένα email της κ. Γεωργαντά προς τον κ. Τόμσεν, με το οποίο του ζητούσε να μεσολαβήσει για να γίνουν συστάσεις στον κ. Γεωργίου.


Οπως παραδέχτηκε η κ. Γεωργαντά, είχε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Τόμσεν, ζητώντας να γίνουν συστάσεις στον κ. Γεωργίου. Τα μέλη της αρχής έβαζαν, δηλαδή, τον κ. Τόμσεν σε ρόλο διαιτητή σε θέματα διοικητικού χαρακτήρα. Λίγο νωρίτερα, πάντως, η κ. Γεωργαντά είχε χαρακτηρίσει εθνική προδοσία, το γεγονός ότι ο κ. Γεωργίου είχε στείλει mail στον κ. Τόμσεν.


Με απόφαση της επιτροπής και τα δύο mails παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής για κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο μαρτύρων.


Στην κατάθεσή της, η κ. Γεωργαντά επανέλαβε τις κατηγορίες, ότι διογκώθηκε το έλλειμμα του 2009 και ότι αυτός ήταν ο λόγος που η χώρα υποχρεώθηκε στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Δεν απέδωσε καμιά αξία στο γεγονός ότι τα ελληνικά στοιχεία έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat, λέγοντας: «Εμένα μου κλονίζει την εμπιστοσύνη ότι η Eurostat επικυρώνει οτιδήποτε».


Αν και η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ότι το έλλειμμα είναι διογκωμένο, παραδέχτηκε, ότι «δεν μπορεί να το υπολογίσει μόνη της» και εν τέλει ότι η διαφωνία της ήταν ότι δεν έγιναν μελέτες.


Πάντως, η κ. Γεωργαντά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υποδεικνύοντάς τον ως κύριο υπεύθυνο και καταλογίζοντάς του ανικανότητα. 
«Εχω ψάξει και έχω βρει ότι δεν είχε και καμία μεγάλη εμπειρία με τα στατιστικά στοιχεία, με τα οικονομικά τέλος πάντων. Σκέφτομαι ότι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις δεν βάζεις υπουργό… έναν άνθρωπο τόσο νέο και χωρίς εμπειρία». 
 Πρόσθεσε, πως ο κ. Παπακωνσταντίνου «θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΠΗΓΗ: radar-gr