9 Μαρ 2012

Μ. Πρωτόπαπας :"Οι «Μεγάλοι» επιχειρηματίες και πολιτικοί επιβάλλοντας κανόνες και αρχές οφείλουν να ηγούνται και όχι να κρύβονται."

   
Συν/ξη με αφορμή τις εξελίξεις στην Συνεταιριστική Τράπεζα Πελ/σου
•    Κύριε Πρωτόπαπα, τι σας έκανε να παρέμβετε στα δρώμενα της Τράπεζας? 

Ως πολίτης και μεριδιούχος θεώρησα καθήκον μου...
να εκφράσω τις σκέψεις και τις απόψεις μου για τις εξελίξεις στην Τράπεζα.  Η τράπεζα είναι δημιούργημα πολλών ανθρώπων (Δ.Σ., εργαζόμενων). Θα σταθώ όμως στην προσπάθεια του αείμνηστου Προέδρου Δημήτριου Δαλακλείδη, ο οποίος με το πάθος και την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε κατάφερε μια μικρή Κορινθιακή Τράπεζα να την εξελίξει σε Πελοποννησιακή.
Με απεριόριστο σεβασμό στη μνήμη του θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει οι εργαζόμενοι, το Δ.Σ. καθώς και οι μεριδιούχοι να προστατέψουμε την Τράπεζα απο όλες τις ομάδες που τις προηγούμενες δεκαετίες είτε ως πωλητές εθνικοφροσύνης, είτε ως πολιτές αριστεροσύνης- προοδευτικότητος έφεραν τη φαυλοκρατία και οδήγησαν στην καταστροφή τη μεσαία τάξη. Είναι αυτές οι ομάδες που ισοπέδωσαν τις ιδεολογίες γιατί ακριβώς αυτές μέσα απο την αντιπαλότητα του ατομικού με το συλλογικό λειτούργησαν προς όφελος του λαού.

    Κατά τη γνώμη σας ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. έχουν κάνει λάθη?

Όποιος αγωνίζεται και παράγει έργο είναι αδύνατο να μην κάνει λάθη. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα που στην προκειμένη περίπτωση είναι θετικό.  Αποτελεί έλλειψη ήθους, ανείπωτη δειλία  η στήριξη πολιτικής στα λάθη κάποιου που δεν δύναται να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που όσο ο Πρόεδρος ήταν εν ζωή τον κολάκευαν («έγλειφαν») να είναι τώρα περιφερόμενοι κατήγοροι.
    Σύμφωνα με την επιστολή σας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολιτικοί δεν έχουν θέση στην Τράπεζα. Κατάλαβα λάθος?
Όχι μόνο έχουν θέση αλλά καθήκον και υποχρέωση με γνώμωνα όμως την προσφορά και όχι το ιδίο όφελος. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στην Τράπεζα ώστε αυτή ως Συνεταιριστική να επιτελέσει τον κοινωνικό της ρόλο. Οι δε επιχειρηματίες να αποδείξουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν είναι κερδοσκοπία. Οι «Μεγάλοι» επιχειρηματίες και πολιτικοί κρίνονται από την ευθύτητα των λόγων και των έργων τους.  Είναι αδύνατη η προστασία της Τράπεζας μέσω υπογείων διαδρομών και δόλιων συνεργασιών. Οι «Μεγάλοι» επιχειρηματίες και πολιτικοί επιβάλλοντας κανόνες και αρχές οφείλουν να ηγούνται και όχι να κρύβονται.


Εμμανουήλ Μ. Πρωτόπαππας
                            Βιοτέχνης
E-mail: protopappasme@gmail.com