9 Μαρ 2012

Αγωγή Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα «Bild»


Χρηματική ικανοποίηση ενός εκατομμυρίου ευρώ αξιώνει ο Αλέξης Τσίπρας από τη γερμανική εφημερίδα «Bild», με αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της, για όσα προσβλητικά τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοσή της στις 16 του περασμένου Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλος βίαιων αναρχικών...


Ειδικότερα, το γερμανικό έντυπο δημοσίευσε κείμενο του δημοσιογράφου Πάουλ Ροντσχάιμερ, που φέρει τον τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημιεγκληματίες: θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» και υπότιτλο «Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση. Ο έλληνας πρόεδρος επιτέθηκε στον Σόιμπλε».


 Σύμφωνα με την αγωγή του προέδρου του ΣΥΝ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που στρέφεται και κατά του συντάκτη, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με άκρως συκοφαντικό περιεχόμενο που συνιστά ευθεία και κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητάς του, κυκλοφόρησε όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, έγινε ευρέως γνωστό στο αναγνωστικό κοινό μέσω του Διαδικτύου και επιχειρεί «στοχευμένη επίθεση εναντίον τόσο εμού όσο και του ΣΥΡΙΖΑ» με απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.


 Στην ίδια αγωγή επισημαίνεται, ότι δηλωτικές του συκοφαντικού δόλου του συντάκτη και της προσήλωσης της εφημερίδας στον συκοφαντικό στόχο της είναι οι ακόλουθες αναφορές του δημοσιεύματος: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους».

ΠΗΓΗ: tanea.gr