9 Μαρ 2012

Μπαγαπόντηδες των διλημμάτων


Του Θανάση Καρτερού
Παρακολουθώντας κανείς τις δηλώσεις πολιτικών, τα δημοσιεύματα που όλο πυκνώνουν, την υπέργεια και υπόγεια προπαγάνδα, είναι εύκολο να καταλάβει, ότι η γραμμή εν όψει εκλογών έχει διαμορφωθεί...



Κι όχι μόνο έχει διαμορφωθεί, αλλά έχει συσκευαστεί κιόλας ωραία - ωραία στα εύπεπτα και βολικά διλήμματα: Υπευθυνότητα ή λαϊκισμός, Ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή Χρεωκοπία. Στο εξής ένα τελικώς: Εμείς ή το Χάος.
 

Έτσι θα μας πάνε στις κάλπες, όταν ευαρεστηθούν να τις στήσουν, και μην έχετε καμιά αμφιβολία. Με το πιστόλι στον κρόταφο.  
Και να μάθουν οι νεότεροι τι εστί βερίκοκο για να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα, όπως καγχάζουν ήδη διάφοροι σοβαροί αναλυτές. Οι οποίοι προβλέπουν, ότι οι δημοσκοπήσεις θα ανατραπούν όταν οι Έλληνες κληθούν να τοποθετηθούν όχι με την ευκολία των συνθημάτων, αλλά με τη δυσκολία των διλημμάτων.
 

Μικρή σημασία έχει για όλους αυτούς τους μπαγαπόντηδες αν με τα διλήμματά τους βαφτίζουν τις χήνες ψάρια. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα επιχειρήματά τους, τόσο το χειρότερο γι’ αυτή. Εφόσον ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς ή ο Άδωνις υποστηρίζουν, ότι κάθε προσπάθεια να αλλάξει η σημερινή κατάσταση σημαίνει χάος, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους πιστέψουμε.
 Στο κάτω-κάτω δεν είδατε πόσους ύμνους συγκεντρώνει η γενναιότητα, η παράβλεψη του πολιτικού κόστους, η σοβαρότητα, όποιου λέει το μεγάλο ΝΑΙ; Και πόσες κατάρες συλλέγουν η δειλία, ο πολιτικαντισμός, ο λαϊκισμός όποιου λέει το μεγάλο ΟΧΙ;
 

Τα μνημόνια εν ολίγοις, που κάποτε ήταν αναγκαίο κακό, τώρα δεν είναι παρά δρόμος εθνικής ευθύνης και πολιτικής γενναιότητας. 
Οι πολιτικοί και τα κόμματα, που έδειχναν να ξοφλάνε επειδή προσυπέγραψαν όσα προσυπέγραψαν, επανέρχονται φιλόδοξοι και δριμύτεροι. 
Η αντίσταση ταυτίζεται με τον λαϊκισμό και με τα άκρα - με ιδιαίτερη προτίμηση στην άγρια ακροδεξιά. 
Η Αριστερά βάλλεται ως δύναμη του λαϊκισμού και του μπάχαλου. 
Και οι πολίτες που θυμώνουν, απελπίζονται και αντιστέκονται αξίζουν μεν την κατανόηση, αλλά - η αλήθεια να λέγεται - συμβάλλουν και στο Χάος.
 

Αυτά περίπου. Κι όποιος νομίζει ότι οι εκλογές θα είναι αριστερός περίπατος καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί...

http://www.avgi.gr/
ΠΗΓΗ: παρέμβαση