23 Μαρ 2011

Ο Σπύρος Βούγιας απαντά για την σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με το δίκτυο του Προαστιακού


Μετά από ερώτηση την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος Μανωλάκης στο  Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Υφυπουργός  κ.  Σπ.Βούγιας   αναφέρει ότι :
«...το κόστος της μελέτης για το έργο σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ ανέρχεται σε 1.5 εκ .ευρώ  , για δε την κατασκευή κανονικοποίησης ...   με ηλεκτροκίνηση σε 25 εκ. ευρώ.
Ο προβλεπόμενος χρόνος ανάθεσης -εκπόνησης της μελέτης ανέρχεται σε 24 μήνες.  Η διαδικασία δημοπράτησης θα απαιτήσει χρόνο περίπου 6 μήνες από την ολοκλήρωση των μελετών και η υλοποίηση του έργου της κανονικοποιησης της γραμμής Ισθμός-Λουτράκι με την κατασκευή 2 νέων στάσεων και την ανακαίνιση του υφιστάμενου σταθμού θα απαιτήσει χρόνο περίπου 18 μηνών από την ανάθεση της εργολαβίας.
Επίσης ο Υφυπουργός αναφέρει  ότι από το Υπουργείο γίνονται προσπάθειες  να ενταχθει το συγκεκριμένο έργο για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Πελοποννήσου περιόδου 2007-2013,ώστε να γίνει η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων τόσο για την ανάθεση-εκπόνηση της μελέτης, όσο και για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων ,οριακά εντός της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 ».