23 Μαρ 2011

Ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου


Στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου.Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για "έναν κανονισμό.. λειτουργίας, ο οποίος συνιστά το αποτέλεσμα της επίπονης και επίμονης προσπάθειας των Περιφερειαρχών, επί του οποίου έγιναν μεγάλες συζητήσεις και έγιναν κάποιες βελτιώσεις επί του αρχικού σχεδίου".

Όσον αφορά τα ψηφίσματα, έγινε αποδεκτό το αίτημα των μειοψηφιών, να συζητούνται κατά παρέκκλιση των πάγιων διαδικασιών, σε επίπεδο των επικεφαλής των παρατάξεων και σε επίπεδο πρωτολογίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε να ανοίξει ο θεσμός στους πολίτες, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εμβάθυνση στην ουσία του θεσμού. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατούλης, πρότεινε τη διενέργεια κάθε τρεις μήνες μιας ειδικής συνεδρίασης, προκειμένου οι πολίτες να έρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο και να αναφέρουν τις προτάσεις τους και επ' αυτών το συμβούλιο να τοποθετείται.

Ο κ. Τατούλης αφού τόνισε ότι είναι επιθυμία του να ψηφιστεί από όλους ο κανονισμός λειτουργίας, πρότεινε η διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε για να καταλήξει σε κάποιες παραδοχές να παραμείνει ενεργή και να παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα.

Τέλος το περιφερειακό συμβούλιο μετά από μακρά συζήτηση και την τοποθέτηση όλων των παρατάξεων ψήφισε κατά πλειοψηφία τον κανονισμό λειτουργίας του.