23 Μαρ 2011

Θρίαμβος Ολυμπιακού με το εκκωφαντικό 89 - 41 επί της Σιένα


Ούτε καν να… σκεφτεί, πως μπορούσε να φύγει από το ΣΕΦ με τη νίκη, δεν άφησε ο Ολυμπιακός τη Σιένα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «8» της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν από νωρίς στο «καναβάτσο» τους Ιταλούς και στη συνέχεια απλώς απόλαυσαν το παιχνίδι για να κάνουν το... 1-0 στη σειρά με σκορ 89-41!.

Ενδεικτικό της ευκολίας με την οποία κέρδισε η ελληνική ομάδα τους αντιπάλους της είναι ότι το ημίχρονο έληξε με 47-9 (!),
με την πρώτη περίοδο να έχει κλείσει στο 24-4. Κι όμως, παρά τη μεγαλειώδη αυτή εμφάνιση, οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς πρέπει να σκεφτούν ότι έκαναν απλώς το 1-0. Την Πέμπτη (24/03) φιλοξενούν ξανά τη Σιένα στο ΣΕΦ, με στόχο να κρατήσουν «αλώβητη» την έδρα τους και να τελειώσουν την επόμενη εβδομάδα στη γείτονα χώρα τη σειρά με «sweep».

Η φοβερή άμυνα των Πειραιωτών, που κράτησε για τα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης (περίπου) τη Σιένα χωρίς πόντο, βάζει «υποθήκη» για ανάλογη εμφάνιση και σε δύο ημέρες. .

Η Σιένα  έγραψε το όνομά της στις «μαύρες» σελίδες της Euroleague. Εγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των πλέι οφ που τελείωσε δεκάλεπτο χωρίς να έχει ευστοχήσει μέσα από τα 6,75 (εξαιρούνται οι βολές)! Το στατιστικό που «μιλάει» από μόνο του για την εικόνα του ματς, είναι τα 1/25 δίποντα των Ιταλών στο ημίχρονο. Ωστόσο, ούτε τα άλλα στατιστικά ήταν καλύτερα γι’ αυτούς. 1/7 τρίποντα και 4/8 βολές αποτυπώνουν το «μπλακ άουτ» της ιταλικής ομάδας και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Ερυθρόλευκων.

Ετσι, το δεύτερο μέρος είχε το χαρακτήρα της τυπικής διαδικασίας, με τη Σιένα να δείχνει ανήμπορη να επιστρέψει στο παιχνίδι απέναντι στον... ισοπεδωτικό Ολυμπιακό, που έφτασε άνετα στη νίκη με 89-41. Μάλιστα, κάποιες στιγμές η διαφορά πέρασε τους 50 πόντους. Αλλωστε, κάπου εκεί κοντά έμεινε και στο τέλος.

Με δεδομένη την ευκολία του αγώνα, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χρησιμοποίησε όλη τη 12άδα, με μόνο τον Μιχάλη Πελεκάνο να μην βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι. Αντε να βρεις MVP, δηλαδή. Οσο για τους Ιταλούς; Μόνο οι Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (12π.) και Μαλίκ Χέρστον (10π.) μπόρεσαν να τελειώσουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11 (1), Μπουρούσης 14 (1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Ερτσεγκ 10, Κατσίβελης 7 (1), Χαλπερίν 7 (1), Γκόρντον 7.
ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5 (1), Χέρστον 10, Καραρέτο 3 (1), Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12 (1), Καουκένας 4, Ρες 1, Ακιντελε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.

ΠΗΓΗ: το βημα on-line