26 Οκτ 2011

Ξεκίνησε η διαδικασία μείωσης του κράτους κατά 30%


Αναλυτικά στοιχεία για τις υπηρεσιακές μονάδες των υπουργείων (Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Υποδιευθύνσεις και Τμήματα) ζητεί απ΄όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους από αυτά φορείς, ο υπουργός Διοικητικής...
Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας.


Η αποστολή των στοιχείων, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Οκτωβρίου 2011, θεωρείται αναγκαία για να προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του κράτους που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη συρρίκνωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων των υπουργείων.

Στην εγκύκλιο του κ. Ρέππα αναφέρεται ότι «η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής τομής στο σύστημα της οργάνωσης και της λειτουργίας του κράτους αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής».

Αναλυτικά στοίχεια για τον αριθμό των υπηρεσιακών μονάδων οφείλουν να αποστείλουν τα υπουργεία πειριλαμβανομένων και των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών τους και λοιπών υπαγόμενων σε αυτά υπηρεσιών, οι Ανεξάρτητες Αρχές και οι ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού.

Ο κ. Ρέππας, τονίζει στη εγκύκλιο, ότι «προς αποφυγή καθυστερήσεων και αποσπασματικής λήψης των ζητούμενων αριθμητικών δεδομένων, ο συντονισμός της συλλογής και επεξεργασίας τους βαρύνει αποκλειστικά τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, καθώς και τους προέδρους των Ανεξάρτων Αρχών οι οποίοι καθίστανται υπεύθυνοι για την έγκαιρη και πλήρη αποστολή των στοιχείων αυτών».


TO BHMA