9 Σεπ 2011

Γκαουλάϊτερ και μεσίστιες σημαίες ζητάει γερμανός επίτροπος


Σε προκλητικότατες δηλώσεις προχώρησε ο γερμανός επίτροπος Ενέργειας. Ζητά την άμεση αποστολή γκαουλάϊτερ στην ελληνική δημόσια διοίκηση και προτείνει οι σημαίες στις χρεωμένες χώρες να κυματίζουν μεσίστιες.
Σε δηλώσεις του στην Bild, o γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ επικρίνει δριμύτατα την αναποτελεσματικότητα ...
της ελληνικής διοίκησης προτείνοντας να ανατεθεί σε υπαλλήλους της ΕΕ η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

"Η εμφανώς ελάχιστα αποτελεσματική διοίκηση στην Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα", λέει ο Έτινγκερ προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τους οφειλόμενους φόρους, ούτε να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας. "Για αυτό και θα πρέπει να τα αναλάβουν υπάλληλοι της ΕΕ", προσθέτει.

Εξειδικεύοντας την πρότασή του λέει ότι το καλύτερο θα ήταν, εάν υπάλληλοι με τεχνογνωσία από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δραστηριοποιούνταν για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. "Θα μπορούσαν να δράσουν χωρίς να υπολογίζουν τις αντιδράσεις", λέει. Προσθέτει δε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συναινέσει σε μία τέτοια λύση ως αντιστάθμισμα στην υποσχεθείσα οικονομική βοήθεια από τους εταίρους. "Εκείνος που ζητά την αλληλεγγύη των άλλων χωρών πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει για κάποιο χρονικό διάστημα και ένα μέρος της ευθύνης", λέει.

Ο γερμανός επίτροπος Ενέργειας προειδοποιεί πάντως για τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Αυτό διασπά την Ευρώπη και θα έστελνε ένα καταστροφικό μήνυμα. Θα έδινε την εντύπωση ότι η ΕΕ δεν είναι καν στη θέση να σταθεροποιήσει μια σχετικά μικρή χώρα. Οι πιστωτές και οι αγορές δεν θα μας εμπιστεύονται στο μέλλον".

Κορυφώνοντας τις προκλητικές του δηλώσεις ο κ. Ετινγκερ σημειώνει: "Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του" προτείνοντας να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να κυματίζουν μεσίστια στα κτήρια της ΕΕ....

to ethnos.gr