3 Αυγ 2011

Η απάντηση του "Πολίτη της Κορινθίας" στο σωματείο της FULGOR


Αμεση απάντηση δίνει σήμερα στο δελτίο Τυπου του Σωματείου των εργαζομένων της FULGOR ο εκδότης- δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιώργος Γουγάς ..

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
1.     Ο Πολίτης της Κορινθίας ήταν το μοναδικό τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, το οποίο σε όλο αυτό το κρίσιμο δωδεκάμηνο παρακολούθησε με σεβασμό και προσοχή στις λεπτομέρειες τις εξελίξεις στην υπόθεση της Fulgor. Όλο αυτό το διάστημα, η εφημερίδα και το blog -που τώρα κατηγορούνται από το σωματείο- γίνονταν ανάρπαστα από τους εργαζόμενους και τα δημοσιεύματα έβγαιναν σε φωτοτυπίες για να μοιράζονται μεταξύ των εργαζομένων. Απόλυτα λογικό αυτό, καθώς ο Πολίτης της Κορινθίας έδωσε αποκλειστικές πληροφορίες που αφορούσαν τη συνάντηση του σωματείου με τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού της FULGOR (συνάντηση η οποία κρατήθηκε μυστική και από το σωματείο), την εμπλοκή της Prysmian, την επανεμπλοκή της Cablel, τη συμφωνία με τον όμιλο Βιοχάλκο, την μισθοδοσία από τον όμιλο καθ όλο το 2011, την εμπλοκή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και πολλά άλλα.
2.     «Οι απολύσεις», λέει το σωματείο, «έγιναν με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της Fulgor πριν από λίγες ημέρες». Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς, πως η απερχόμενη διοίκηση, που είχε πουλήσει ουσιαστικά το εργοστάσιο, έκανε πριν από λίγες μέρες απολύσεις χωρίς την έγκριση του νέου αγοραστή; Είναι αστείο και να το συζητά κανείς.
3.     Θα θέλαμε να παραβλέψουμε τους χαρακτηρισμούς «ψευδής και ανυπόστατη» για την είδηση ότι κάποιοι εργαζόμενοι αποχώρησαν οικειοθελώς. Δεν μπορούμε, επειδή το Σωματείο ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι ούτε ψευδής, ούτε ανυπόστατη. Είναι απολύτως ακριβής. Το ποιοι συγκεκριμένα έφυγαν με τη θέλησή τους και με ποιες καλές αποζημιώσεις, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε -παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία. Αρκεί να μας το επιτρέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν, προκειμένου να μην βρεθούμε κατηγορούμενοι για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων.
4.     Σε ό,τι αφορά το αν θα γίνουν απολύσεις στο επόμενο διάστημα, με τί κριτήρια και για το αν όλο το προσωπικό είναι εξειδικευμένο θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Ειλικρινά θα χαρούμε να διαψευστούμε, φοβούμαστε όμως, πως αυτό δεν θα συμβεί. Οφείλουμε, ωστόσο, να προσθέσουμε κάτι που από λάθος δεν αναφέρθηκε στο αρχικό ρεπορτάζ. Είναι λίγες, αλλά υπαρκτές οι πιθανότητες, ένα τμήμα των εργαζομένων που δεν θα παραμείνουν στην Fulgor, να μετακινηθεί σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου.
5.     Η συνάντηση της Δευτέρας ήταν προγραμματισμένη. Κι αυτό το ξέρετε κι ας προσπαθείτε μέσα από την ακύρωση και την αναβολή της να απαξιώσετε το ρεπορτάζ. 
6.     Η επικοινωνία με το σωματείο θα ήταν επιβεβλημένη, αν όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ αφορούσαν το Σωματείο. Αλλά και πάλι πώς να μας πληροφορήσει το σωματείο «για αυτά που συμβαίνουν στο χώρο του εργοστασίου», όταν, όπως αποδείχτηκε πριν από μερικούς μήνες, δεν γνώριζε καν τι συνέβαινε μέσα στους κόλπους του;
7.     Ο Πολίτης της Κορινθίας, ακριβώς επειδή αναγνωρίζει ότι φέρει μεγάλη ευθύνη και ότι οι εργαζόμενοι της Fulgor ανησυχούν για την επόμενη μέρα, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παίξει με αυτήν την αγωνία. Θα καταγράφει πάντα, αυτό που μαθαίνει και γνωρίζει. Δεν χρωστάει καμία συγνώμη. Συγνώμη θα χρωστούσε αν έλεγε ψέματα ή πουλούσε φρούδες ελπίδες. Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα το κάνει ποτέ.



--

Γιώργος Γουγάς
Δημοσιογράφος - Εκδότης
Εφημερίδα: ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ