3 Αυγ 2011

ΗΠΑ-ΣΙΚΑΓΟ: Aπαγόρευση κυκλοφορίας για παιδιά κάτω των 12ετών μετά τις 08:30 το βράδυ !



Στην πόλη του Αλ Καπόνε τα παιδιά ως 12 ετών πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι το πολύ ως τις 8.30 το βράδυ.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως, στους 12χρονους δεν επιβλήθηκε, από τον νέο δήμαρχο του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ, για τη δική τους προστασία, αλλά για την ασφάλεια των υπολοίπων
Και αυτό γιατί οι συμμορίες ανηλίκων (ή baby gangs... όπως είναι γνωστές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού) είναι πολύ βίαιες και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από επεισόδια, πρωταγωνιστές στα οποία είναι ανήλικοι. Πριν από μερικές ημέρες, μια τέτοια συμμορία έστειλε στην κόλαση έναν 18χρονο και λίγες ώρες αργότερα ήρθε η σειρά ενός 16χρονου.

Κανείς δεν ξεχνά ότι το Σικάγο δεν είναι μόνο η πόλη του Αλ Καπόνε αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει επομένως και για την κόρη του, Σάσα, που στις 10 Ιουνίου έγινε 10 ετών.
Αντίθετα, η 13χρονη Μάλια εμπίπτει στην άλλη κατηγορία: από 12 έως 16 ετών τα παιδιά θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι ως «την 10η ώρα νυκτερινή».

Ας σημειωθεί, ότι το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε από κάποιον, που ήταν το δεξί χέρι του αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο, προτού εκλεγεί τον περασμένο Απρίλιο δήμαρχος στο Σικάγο. Αλλά είναι απολύτως πεπεισμένος για την ορθότητα του μέτρου του:
«Εγώ μεγάλωσα με την απαγόρευση κυκλοφορίας» δηλώνει ο Εμάνουελ. «Οταν έσβηναν τα φώτα της πόλης, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν που οδηγούσε στο σπίτι».
Και απέναντι στις κατηγορίες περί ανελευθερίας που προέρχονται από τους φιλελεύθερους, απαντά: «Με αυτόν τον τρόπο εναρμονίζουμε τους νόμους της πόλης με τους κανόνες των καλών γονέων».

 Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι η «εναρμόνιση» μπορεί να κοστίσει ακριβά. 
Αν οι ανήλικοι παραβιάσουν τον νόμο τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο, το πρόστιμο των 500 δολαρίων τριπλασιάζεται στα 1.500 δολάρια ή θα εξαγοράζεται με καταναγκαστική εργασία.

 ΠΗΓΗ: radar-gr