2 Αυγ 2011

Αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, για θέματα Πολιτισμού, ζήτησε ο Τατούλης


Την ανατροπή του σκηνικού που έχει οδηγήσει την Πελοπόννησο να έχει την χαμηλότερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε θέματα Πολιτισμού, 1% περίπου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε με τους προϊσταμένους...
των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Περιφέρειας την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2011.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη διαχειριστική αρχή λόγω κυρίως της λογικής πάνω στην οποία δημιουργήθηκε ο σχεδιασμός για το ΕΣΠΑ, αλλά και γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού είχε εγκαταλείψει το σημαντικό αυτό εργαλείο. Συνέπεια αυτών είναι η πολύ χαμηλή πανελλαδικά απορροφητικότητα, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 1 % περίπου.

«Υποχρέωσή μας είναι να ενεργοποιηθούν όλα τα έργα του ΕΣΠΑ εντός του χρονοδιαγράμματος για επιτευχθούν οι στόχοι και να είμαστε έτοιμοι για την 5η προγραμματική Περίοδο» τόνισε ο Περιφερειάρχης που έθεσε ως σημαντικότερο πρόβλημα τη μη ανταπόκριση στις απαιτήσεις του προγράμματος επενδύσεων με σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο κος Τατούλης επεσήμανε ακόμα και την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών γιατί ο τομέας του Πολιτισμού δεν έχει δικό του τομεακό πρόγραμμα και γιατί υπάρχει κίνδυνος στην 5η Προγραμματική Περίοδο να μην υπάρχουν πόροι για τον πολιτισμό. "Είναι λοιπόν σημαντική ευκαιρία αυτή η χρονική περίοδος για συνεπή εφαρμογή του προγράμματος του πολιτισμού" κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.