2 Αυγ 2011

Γ. Σμυρνιώτης: "Εδώ δεν μπαίνει δεματοποιητής! Τελείωσε!"


Είπε ότι δεν ανέχεται το δίλημμα «δεματοποιητής ή πρόστιμα»

Ξεκαθάρισε ότι, όταν βρεθεί λύση, ο σκουπιδότοπος στο «Πλάτωμα» θα αποκατασταθεί και ότι σκουπίδια δεν θα ξαναπάνε εκεί!

Προανήγγειλε την έναρξη προγράμματος...
κομποστόποιησης για την περαιτέρω μείωση του όγκου των αποβλήτων.
Πολύωρη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, παρέμεινε πιστός στην άποψη του, ότι –από τη στιγμή που ο δεματοποιητής, δεν αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένη σχεδίου για την διαχείριση των απορριμμάτων- τότε δεν αποδέχεται την εγκατάσταση και λειτουργία αυτής της μονάδας στην Τρίπολη (ή ευρύτερα στο Δήμο Τρίπολης).
Ουσιαστικά, ο Δήμαρχος έστειλε ένα ακόμα μήνυμα προς την Περιφέρεια και σε όλους εκείνους που τάσσονται υπέρ του δεματοποιητή, λέγοντας τους ότι με τη λύση αυτή, είναι κάθετα αντίθετος.
Επίσης, ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε από πού προέκυψε θέμα δεματοποιητή και τόνισε ότι το να βάλουμε ένα δεματοποιητή να λειτουργήσει, μόνο και μόνο επειδή τον αγοράσαμε, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
«Αυτοί που προτείνουν τις λύσεις, ας αναλάβουν και το κόστος. Αν θέλουν ας πάνε τα σκουπίδια στην Κίνα» είπε κάποια στιγμή!
Ο Δήμαρχος είπε ότι χάθηκαν επτά μήνες, χωρίς να είναι ευθύνη των Δήμων και ουσιαστικά εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο δεματοποιητής μπορεί να εξελιχθεί από προσωρινή, σε μόνιμη λύση…
Στη συνέχεια, είπε ότι δεν ανέχεται το δίλλημα «δεματοποιητής ή πρόστιμα», ενώ για το σκουπιδότοπο της Τρίπολης, είπε ότι δεν αλλάζει άποψη και η μόνη παρέμβαση που θα γίνει, θα είναι η αποκατάστασή του, αποκλείοντας κάθε λύση να πάει εκεί η δεματοποίηση των σκουπιδιών.
Τέλος, προανήγγειλε την έναρξη προγράμματος κομποστόποιησης για την περαιτέρω μείωση του όγκου των αποβλήτων.



Πηγή: Καλημέρα Αρκαδία