30 Αυγ 2011

Απογοήτευσε και πάλι η Ισινμπάγεβα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απογοητεύει τους θαυμαστές της η «τσαρίνα»...
των αιθέρων. 

Μετά την 11η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009 και την 4η θέση στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2010, η Γελένα Ισινμπάγεβα, περιορίστηκε στην 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Νταεγκού. 

Πήδηξε όσο και η Νικόλ Κυριακοπούλου: 4.65μ! 
Μία αθλήτρια που έχει σπάσει 16 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ (5.06μ) και είναι η μοναδική γυναίκα στην ιστορία που έχει υπερβεί τα 5 μέτρα.

Ο "θηλικός Μπούμπκα", κάτοχος 9 χρυσών μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις, ξεκίνησε την καθοδική της πορεία στο Βερολίνο του 2009. Με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες έχασε αγώνα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.
Μπορεί ένα μήνα αργότερα να έκανε το τελευταίο της παγκόσμιο ρεκόρ, όμως αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία αναλαμπή.
Απογοήτευσε ξανά στο παγκόσμιο κλειστού στίβου και αποφάσισε να απέχει για ένα χρόνο, οπότε δεν κατέβηκε ποτέ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Η 29χρονη αθλήτρια επανήλθε φέτος, όμως ο κορεσμός μοιάζει να έχει έρθει.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ με 4.85μ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ Αμερικής. Δεύτερη η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουντς (4.80μ) με εθνικό ρεκόρ και τρίτη με 4.75μ η 31χρονη Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα.