30 Αυγ 2011

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Τρίπολης


Διεθνές ενδιαφέρον από μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες (tour operators) για πτήσεις χαμηλού κόστους υπάρχει για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως αποκάλυψε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου...

ο επικεφαλής της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» Λάμπρος Μπούκλης.

Μάλιστα, ανέφερε ότι μεταφορικός κολοσσός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη δρομολογίων από το Αεροδρόμιο Τρίπολης προς τα ελληνικά νησιά και το εξωτερικό, συμπληρώνοντας ότι πολύ σύντομα θα φτάσει ολοκληρωμένη πρόταση στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου από συγκεκριμένο μεταφορικό κολοσσό.

«Η υπόθεση μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό είναι δέσμευση του κυρίου πρωθυπουργού» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και προσέθεσε πως «επιπλέον, υπάρχει απόφαση του ΠΕΣΥ και προβλεπόμενη δράση μέσα στον περιφερειακό σχεδιασμό που ψηφίστηκε το 2003, μετά από δική μου παρέμβαση. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Έχω έρθει σε επαφή με τον υπουργό Άμυνας κύριο Μπεγλίτη, στείλαμε το σχετικό έγγραφο και είναι σίγουρο ότι ο κ. Μπεγλίτης θα σταθεί θετικά σε αυτό το αίτημα».
Σε αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε φάνηκαν να αντιδρούν οι μεσσήνιοι σύμβουλοι, τασσόμενοι υπέρ, αφού είδαν πως υπάρχει κινητικότητα για το αεροδρόμιο της περιφερειακής ενότητάς τους και σιγουρεύθηκαν ότι δε θα εγκαταλειφθεί. Η κινητικότητα αφορά στη διάθεση 15 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

15 εκατ. € για Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συγκεκριμένα, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή κόμβου εισόδου στον αερολιμένα Καλαμάτας», με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ αποφάσισε με αυξημένη πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Ωστόσο, σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα 14 εκατ. ευρώ που θα πάρει η περιφέρεια για το αεροδρόμιο από το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω «over booking» (χρήματα από τα αδιάθετα έργα του ΕΣΠΑ).

 AFTODIOIKISI.GR