24 Μαΐ 2011

3 όχι και 2 ναι εισέπραξε ο Παπανδρέου


Με τους προέδρους του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο των συζητήσεων..


της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Τσίπρας είπε «όχι» στα εγκληματικά όπως τα χαρακτήρισε μέτρα, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας. Επιμέρους συμφωνίες και διαφωνίες εξέφρασε η κυρία Μπακογιάννη. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν προτίθεται να νομιμοιποιήσει το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος του. Ακόμη, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να φύγει από την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι συμφωνεί με τη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, αλλά λέει «όχι» στη φορολογική πολιτική, γιατί εξοντώνει οικονομικά τους έλληνες.

Ακόμη πρότεινε να υπάρξει κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα για μια διαφορετική φορολογική πολιτική, καθώς και να περάσει νόμος για τη μείωση των βουλευτών σε 200 που θα προβλέπει και άρση της βουλευτικής ασυλίας.

«Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτήν τη μάχη, με μια αποτελεσματική πολιτική, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση σε ορατό χρονικό ορίζοντα», επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι διαφώνησε σε πάρα πολλά ζητήματα με τον πρωθυπουργό και ζήτησε την αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής για να κινηθεί και πάλι η παραγωγική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιπλέον πρότεινε να διαμορφωθεί ένα 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ και με την έκδοση επενδυτικού ομολόγου.

«Όλα τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και ανέφερε το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν προσκλήθηκε το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» προέβησαν έξω από το κτίριο της Βουλής οι ανεξάρτητοι βουλευτές κκ. Ι. Δημαράς και Β. Οικονόμου. Οι δύο βουλευτές σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε: «Η Ελλάδα δεν πωλείται. Ναι στην Ομοψυχία. Όχι στην συνενοχή».

«Κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για τέτοιοι είδους θεατρινισμούς», υποστήριξε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής κ. Αλ. Αλαβάνος, αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.