24 Μαΐ 2011

Πουλιά. Του Δημήτρη Δανίκα


Διασυρμός πολλών  μεγατόνων. 
Σα να έπεσε αόρατη πυρηνική βόμβα και να εξαφάνισε κάθε ίχνος τσίπας απ' αυτό τον Δυτικό πλανήτη. 
Επικεφαλής του γενικού διασυρμού που ξεχαρβάλωσε το σύμπαν, τα media. Αμερικανικά, γαλλικά και φυσικά τα ελληνικά. Που μονίμως μαϊμουδίζουν... σκανδαλοθηρικά. 

Γιατί από το πρώτο δευτερόλεπτο δίκασαν, εξευτέλισαν και καταδίκασαν τον Στρος Καν. Πατ κιουτ. Και ύστερα βρίζουμε τα δικά μας talk shows. Θυμάστε τότε που, αφού πρώτα απολαμβάναμε τον Ευαγγελάτο, στην συνέχεια τον μουντζώναμε;
Ε, στις ΗΠΑ ακόμα χειρότερα.
Ξέρετε τι  ακριβώς εμείς οι δημοσιογράφοι διαπράξαμε; Σαν τα πεινασμένα βαμπίρ πέσαμε και κατακρεουργήσαμε κάθε ίχνος από εκείνη την φράση που λέει «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

Διασυρμός απόλυτος και της αμερικανικής δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας και η δικαστίνα έστησαν άγριο θρίλερ τρόμου, προκειμένου να εισπράξουν τα εύσημα και μπόλικη λαοφιλία. Σιγά τώρα που τους καίγεται καρφί για την παρθενιά της Οφηλίας.
Και όσοι πιστεύουν ότι άπαντες, από τον κλητήρα μέχρι τον Ομπάμα, αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους από  το σύστημα  της  αμερικανικής δικαιοσύνης είναι χαϊβάνια.
Αν είναι έτσι τότε  γιατί ουδείς καρχαρίας και κανένα golden boy δεν πλήρωσε ούτε μισή μέρα φυλακής μετά την οικονομική καταστροφή  του 2008; Μην ακούω μακακίες.

Από κοντά και ο Στρος Καν. Με τις επιδόσεις του κάτω κεφαλιού του, διασύρει και αυτός τον θεσμό της Γαλλικής Προεδρίας. Με τον Βίο και την Πολιτεία  του αποδεικνύει ότι τα τρία πράγματα που τον  κόφτουν είναι money, power και γκόμενες. Και μετά είχε το θράσος να μας τσαμπουνάει ότι εμείς οι Ελληνες κολυμπάμε στα σκατά. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
Και τέλος, διασυρμός και του θεσμού του γάμου. Μια σύμβαση. Ενα συμβόλαιο. Ενα σόου. Για ένα πουκάμισο αδειανό από αισθήματα. Γεμάτο από ανασφάλειες και μπόλικα χρήματα.

Κοντολογίς οι σωτήρες της ανθρωπότητας η ζωντανή απόδειξη της πασίγνωστης λαίκής ρήσης: Ο κόσμος καίγεται και τα πουλιά τους χτενίζονται!

ΠΗΓΗ: το βημα on-line