24 Μαΐ 2011

Ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ για την επιστροφή των Κούρων. Οι πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη


Πριν απο λίγο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την επιστροφή των δίδυμων Κούρων στην Κορινθία.
Μετά την θετική εισήγηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τα αδύνατα έγιναν δυνατά !Κι αυτό χρειάστηκε πολλή δουλειά...

ένα αρραγές μέτωπο διεκδίκησης και πολιτική παρέμβαση και βούληση! Γι αυτό και εστέφθη με επιτυχία.
Αν και το αποτέλεσμα της αποψινής συνεδρίασης του ΚΑΣ ήταν αναμενόμενο,στην Αθήνα σήμερα βρέθηκαν ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Χασικίδης ,ενώ εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Απόστολος Παπαφωτίου και ο Νίκος Νικολόπουλος.
Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αναγγελία της ομόφωνης απόφασης δόθηκαν αποκλειστικά στο jenny's World

Πέτρος Τατούλης :
"Χαίρομαι ιδιαίτερα με αυτήν την σημαντική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επιστροφή των δίδυμων Κούρων στην πατρώα γη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση .Είναι ένα μεγάλο γεγονός που πλέον δημιουργεί τις ισχυρές βάσεις για την μόνιμη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό. Πολλοί απο τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας που βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία της χώρας θα πρέπει πλέον να επιστρέψουν στον τόπο τους,την Πελοπόννησο. Το πολιτιστικό απόθεμα ,τα πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου κι η επιστροφή τους στον τόπο τους θα είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου .Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του ΚΑΣ,ιδιαιτέρως την κυρία Μενδώνη και τον υπουργό κύριο Γερουλάνο ,οι οποίοι κατά την συνάντηση μας και την διαβούλευση που έγινε στην πρόσφατη επίσκεψη τους στην Τρίπολη κατανόησαν πλήρως τους λόγους για την άμεση επιστροφή των δίδυμων Κούρων .
Δημοσίως θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση του προισταμένου της ΛΖ Εφορίας Αρχαιοτήτων ο οποίος με σταθερότητα στήριξε την βασική άποψη οι Κούροι να γυρίσουν στον τόπο τους.Θέλω να τον επαινέσω για την άποψη του αυτή."