Μετά το Πάσχα θα εξειδικεύσει τα μέτρα για την οικονομία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.
Στόχος είναι η μεσοπρόθεσμη...
μείωση του ελλείμματος, που θα φτάσει στο 44% του ΑΕΠ . «Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα οριστικά, χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος, χωρίς να μας κρατά καμία δύναμη στη στασιμότητα, Έτσι θα ξεφύγουμε από τα ελλείμματα και θα μειωθεί το χρέος», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή τους επόμενους μήνες νέας δέσμης μέτρων για ένα νέο σύστημα αξιοπρεπούς διαβίωσης, «για μία κοινωνία αλληλεγγύης που δεν υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας», όπως είπε.
Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, βελτίωση της ποιότητας εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και επιθετικές πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Παράλληλα, θα επιχειρήσει ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων το συντομότερο δυνατό, θέσπιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και δομικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα, καθώς «ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να αξιοποιηθεί οπουδήποτε στην υπηρεσία του», όπως ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε και επερχόμενες ριζικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη και στον εκλογικό νόμο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της δαπάνης ώστε να φτάσει στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών και να επανέλθει στα επίπεδα του 2003, με μείωση που θα φτάσει στο 44% του ΑΕΠ. «Είμαι απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσουμε και απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο βήμα έγινε και έχουμε τον οδικό χάρτη για να συνεχίσουμε».
Το στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη συζητείται πρώτα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να εξεταστεί το πως θα στηριχτεί πολιτικά από το κόμμα το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας.
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εάν εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της και από την πλευρά της η ΕΕ προχωρήσει σε μια συνολική προσέγγιση του προβλήματος που παρατηρείται σε χώρες της ευρωζώνης, εκτίμησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην έδρα του Ταμείου λίγο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
ΠΗΓΗ: τα νεα on-line