27 Μαρ 2011

Η αγορά κράνους και παιδικού καθίσματος θα μειώνουν τη φορολογία


Tη μείωση της φορολογίας για την αγορά κράνους και παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου αναμένεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους Ελληνες οδηγούς να αποκτήσουν υπεύθυνη και σωστή συμπεριφορά... στην άσφαλτο, σύμφωνα με την "Ημερισία".
Το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού οδικής ασφάλειας (π.χ. μείωση της φορολογίας), κατηγορία στην οποία συγκαταλέγονται τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, είχε τονίσει στη Βουλή ότι η Κομισιόν δεν δέχθηκε τη μείωση του ΦΠΑ για τα κράνη. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία - σοκ του Πολυτεχνείου, το 80% των θανάτων δικυκλιστών που προκαλούνται από τροχαία ατυχήματα οφείλεται στη μη χρήση κράνους, ενώ την ίδια στιγμή το ένα τρίτο των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας αφορά δικυκλιστές.

Παραβάτες

Επίσης, το 25% των οδηγών δε φορούν κράνος. Για το αστικό δίκτυο το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 27%, ενώ στο υπεραστικό δίκτυο, μειώνεται αισθητά και η μη χρήση κράνους αφορά μόνο το 4% των δικυκλιστών. Το 30% μεταξύ των γυναικών οδηγών δικύκλων δεν χρησιμοποιούν κράνος. Το 54% των συνεπιβατών και ιδίως γυναίκες, δεν φορούν κράνος.

Πηγή: www.newscode.gr