27 Μαρ 2011

Πώς να επωφεληθείτε από τις ρυθμίσεις για χρέη και απλήρωτους λογαριασμούς


Ενας στους πέντε Ελληνες αδυνατεί να εξυπηρετήσει το καταναλωτικό του δάνειο. 
Ενας στους δέκα δεν μπορεί να αποπληρώσει ούτε το στεγαστικό και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.
Τουλάχιστον οκτώ στους εκατό Ελληνες συμβιβάζονται με την ιδέα ότι θα... μπει φραγή στο σταθερό ή στο κινητό τους τηλέφωνο λόγω οφειλών, ενώ με καθυστέρηση εξοφλείται πλέον και το 8% των λογαριασμών της ΔΕΗ. 
Στις εφορίες και τα παραρτήματα των ασφαλιστικών ταμείων διογκώνεται καθημερινά το φαινόμενο μη καταβολής του ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών αντίστοιχα. Οσο για το «πηγάδι» με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, δείχνει να μην έχει... πάτο.

Πώς απαντούν τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και επιχειρήσεις στο γενικευμένο πλέον πρόβλημα που λέγεται αδυναμία πληρωμών; Με δόσεις και ευκολίες πληρωμής.

Το υπουργείο Οικονομικών ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ενόψει και της εφαρμογής του νέου νόμου, που προβλέπει ακόμη και ποινές φυλάκισης για τους οφειλέτες.
Εντός των ημερών ενεργοποιείται η νέα ρύθμιση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα για την πληρωμή του ΦΠΑ σε δόσεις.
Οι τράπεζες λανσάρουν ολοένα και περισσότερα προγράμματα για όσους έχουν περιέλθει σε δυσκολία, τα οποία ναι μεν εξασφαλίζουν χαμηλότερη δόση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά από την άλλη κοστίζουν πανάκριβα σε τόκους.

Στο παιχνίδι των δόσεων και των ευκολιών πληρωμής έχουν μπει πλέον τόσο οι τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις όσο και η ΔΕΗ, καθώς βλέπουν τον αριθμό των απλήρωτων λογαριασμών να αυξάνει.



ΠΗΓΗ: enet.gr