27 Φεβ 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός των Φενεατών


Η προσπάθεια και ο αγώνας που γίνεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου και την Συντακτική Επιτροπή του «Πολιτιστικού Βήματος»  αναγνωρίζεται χωρίς άλλο, από όλους. Το απέδειξαν το ηχηρό «παρών» που έδωσαν οι συμπατριώτες μας που ήρθαν , αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας...

γίνεται για όλους ανεξαιρέτως, αλλά και κυρίως η εκπληκτική παρουσία των νέων, της νέας γενιάς.
Κι ήταν μια από  τις ελάχιστες φορές που κανείς δεν γκρίνιαζε ή δεν παραπονέθηκε για το τραπέζι. Γιατί και η αίθουσα συνηγόρησε σ’ αυτό,  αλλά και στο θέαμα που υπερκάλυπτε κάθε ίχνος παραπόνου.




Η αποχώρηση κανείς δεν ξέρει πότε άρχισε. Πάντως στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα το κέντρο ήταν σχεδόν γεμάτο, απόδειξη της μεγάλης, της τρανταχτής επιτυχίας. Ο κόσμος έφευγε χαμογελαστός, χορτασμένος από χορό τραγούδι και κέφι.. Αυτό είναι που θέλαμε όλοι κι αυτό έγινε. Και έπεται συνέχεια. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε για πιο μεγάλα  πιο καλά, πιο ποιοτικά, πιο μαζικά, πιο μαγικά.

Ο Σύλλογος και η  εφημερίδα όλων των Φενεατών είναι εδώ, ο κόσμος είναι εδώ, κι έδωσε βροντερό παρόν, υπογραμμίζοντας και επιβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια ανταμείβεται.
Θερμά ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν από το χωριό και την Κόρινθο  για να γιορτάσουν μαζί μας.
Συμπατριώτες  και του χρόνου με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αδελφοσύνη, να γιορτάσουμε την αποκριά γιατί έτσι μπορούμε να σπάσουμε την απομόνωση και την εσωστρέφεια των καιρών μας, ανταμώνοντας σε κάθε ευκαιρία και ανανεώνοντας δεσμούς, παραδόσεις, ήθη και έθιμα που τείνουν να χαλαρώσουν και να σβήσουν στο διάβα των χρόνων.

Και του χρόνου όλα θα είναι ακόμα καλύτερα.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ