27 Φεβ 2011

"Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή" ! Ο Τατούλης ξεκαθαρίζει τις σχέσεις του με τον Περιφερειακό τύπο!


Μετά τον Πάνο Μπεγλίτη που είχε μιλήσει για την "άγρια δύση" των μέσων ενημέρωσης  της Περιφέρειας και τότε πολλούς υποκριτικά "σόκαρε" ,έρχεται  ο Πέτρος Τατούλης να μιλησει ανοιχτά για τον Περιφερειακό τύπο...
 Κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του στην συνεδρίαση της Ολομέλειας ...του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος"απευθυνόμενος στα στελέχη και τους συμβούλους της παράταξης του και αναφερόμενος στις επισημάνσεις του Νίκου Πετρόπουλου για την κριρική που ασκείται στον Περιφερειάρχη και στην πλειοψηφία του Π.Σ. απο τον Περιφερειακό τύπο  κυρίως για το θέμα της εκλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη τόνισε:
εν θέλουμε φίλους επί πληρωμή. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. Η αγορά θα πρέπει  να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός   ή του άλλου!"
Ο Περιφερειάρχης στην  τοποθέτηση του, για την εφαρμογή των νόμων και τις διαφανείς σχέσεις που εγκαινιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλους του θεσμικούς πυλώνες του συστήματος   σχολίασε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ότι «ο περιφερειακός τύπος δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει από τις γνωστές παθογένειες που υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο και αυτό γιατί και η δική μας κοινωνία είναι μια μικρογραφία του ευρύτερου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε».

Ο Τατούλης, είναι αλήθεια, πως δεν "μάσησε " τα λόγια του και συνέχισε :
«Βλέπω την αγωνία τους, συμμερίζομαι την προσωπική τους ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να υπηρετήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο, και αυτό γιατί και σε αυτό το σημείο φέρνουμε το καινούργιο .Δεν θέλουμε περίεργες σχέσεις δεν μας αρέσουν τα εξουσιαστικά διλλήματα. Δεν πληρώνουμε κανένα για να μας χαδεύει τα αυτιά. Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή, έτσι τους είχαν συνηθίσει, και αυτό θα το κατανοήσουν με το καιρό. Την αλλαγή θα την κατανοήσουν με τον καιρό αφού εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε την αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα η μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου.Δεν είναι τυχαίο προσέθεσε ο Πέτρος Τατούλης που η παθογένεια που διατρέχει όλα τα μήκη και τα πλάτη του κοινωνικού ιστού, έχει «υποχρεώσει» κομμάτι του περιφερειακού τύπου να στηρίζει πολιτικές αναλύσεις πάνω στους πολιτικούς επικοινωνισμούς Περιφερειακού Συμβούλου του οποίου η παράταξη κατέλαβε 2,5% στις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκεί έγκειται η μεγάλη μας αδυναμία, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να κατανοήσουμε δηλαδή την πεμπτουσία της δημοκρατίας, αφού κάποιοι επιμένουν να εξετάζουμε την κάθε άποψη από την σκοπιά του πόσο εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα ή τις δικές τους επιδιώξεις."