21 Φεβ 2011

Ξεκίνησε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης των στελεχών της Συνεταιριστικής τράπεζας στο ΚΕΚ

         
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Δημήτρης  Δαλακλείδης, την Παρασκευή  επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιμόρφωσης και  Κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του πρώτου Προγράμματος  εκπαίδευσης των στελεχών... και των υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. Οι κ. κ. Δέδες και Δαλακλείδης αφού μίλησαν  με την Διευθύντρια του ΚΕΚ και τους εκπαιδευόμενους έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.
    «Θεωρώ πολύ σημαντική την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ  του ΚΕΚ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας  κ. Δέδες επισημαίνοντας ότι:  « Ξεκίνησε σήμερα το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης των στελεχών και των υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, μέσα στα πλαίσια μιας ευρύτερης συνεργασίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης  της Περιφέρειας  Πελοποννήσου και της Συνεταιριστικής Τράπεζας. Αυτό είναι σημαντικό για μας, γιατί κάνουμε μια επανεκκίνηση του ΚΕΚ , μετά από μια μακροχρόνια αδράνεια. Συγχαίρω για τις προσπάθειες την διευθύντρια και το υπαλληλικό προσωπικό του. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με ένα θεσμό λαϊκής βάσης, όπως είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα. Με αυτή την συνεργασία αποδεικνύουμε στην πράξη πλέον ότι  η δια βίου  μάθηση και εκπαίδευση  μπορεί να είναι  πεδίο συνεργασίας της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού χώρου».
   
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δαλακλείδης επισήμανε την σημασία που έχει για την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του υπαλληλικού της προσωπικού προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και να συνεχίσει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών της, τονίζοντας  χαρακτηριστικά:  «Ξεκίνησε  η συνεργασία δύο θεσμών που εκπροσωπούν το λαό, της  Περιφέρειας  Πελοποννήσου  δια του αντιπροσώπου της στο νομό Κορινθίας, του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γιώργου Δέδε, και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος  στη βάση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών από τα ΚΕΚ και στην  αλληλεγγύη  των θεσμών για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση  των καιρών . Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για μας η  δια βίου μάθηση των στελεχών και των υπαλλήλων της Τράπεζας μας.
    Εμείς την πρόκληση του ανταγωνισμού με τις μεγάλες  τράπεζες, θα την αντιμετωπίσουμε με γνώση και αναβάθμιση των στελεχών και των υπαλλήλων της Τράπεζας. Η εκπαίδευση των υπαλλήλων θα είναι συνεχής, παίρνοντας υπόψη  ότι η Τράπεζα φέτος θα δημιουργήσει άλλα δυο καταστήματα και θα προσλάβει καινούριο προσωπικό. Η Τράπεζα βρίσκεται σε μια  πορεία ανάπτυξης και είναι αυτονόητο ότι συνεχώς  θα στελεχώνεται με νέο προσωπικό το οποίο θα βρίσκεται σε μια αέναη εκμάθηση σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και  Κατάρτισης».