21 Φεβ 2011

"Η αβασταχτη ελαφρότητα" των αιρετών και ο "Συμπαραστάτης" τους!


Σε "βάσανο" μεγάλο έχει αναδειχθεί η πλήρωση της θέσης του Συμπαραστάτη του πολίτη σε περιφέρεια και δήμους.
Οι νεοεισερχόμενοι στην Καλλικράτειο φιλοσοφία δήμαρχοι,Περιφερειάρχης,σύμβουλοι των δήμων και της περιφέρειας,δυστυχώς δεν αντέχουν... να κάνουν την υπέρβαση,όπως τουλάχιστον την εννοούσαν προεκλογικώς. 
Δείχνουν αδύναμοι να προστατέψουν και να αναδείξουν έναν θεσμό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί την ίδια την κοινωνία κι όχι εκείνους..
Πριν καλά καλά βάλουν τα θεμέλια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης,οι ίδιοι διαβρώνουν το έδαφος μην μπορώντας ν΄απαγκιστρωθούν απο τις κομματικές παρωπίδες,την νοοτροπία του βιλαετιού και της αυλής..
Χωρίς αιδώ,αναλώνονται σε συνεδριάσεις πολύωρες, ανούσιες,φλύαρες και κουραστικά επαναλαμβανόμενες ,αντί να αναδείξουν απο κοινού το πρόσωπο κοινής αποδοχής,να το ενισχύσουν με την ψήφο εμπιστοσύνης τους και να το παραδώσουν στην κοινωνία!
Ούτε στον συμβολισμό της ανεξάρτητης αρχής δεν άντεξαν,αποδεικνύοντας με τις πράξεις τους πως αυτός ο Συμπαραστάτης σίγουρα δεν θα είναι ανεξάρτητος απο τους άρχοντες..
Δημοτικά συμβούλια και κυρίως το Περιφερειακό, στην πλήρη παρωδία του, κατάντησε τον Συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων  "κουρελόπανο",μετρώντας τα "κουκιά",τις αποχωρήσεις,τις προεκλογικές και μετεκλογικές βεντέτες ..Μετρώντας εμμονές , πείσματα και επιβολή!
Υπογραμμίζοντας πως τούτον τον Συμπαραστάτη τον θέλουν πρωτίστως δικό τους,φερέφωνό τους και δεκανίκι τους! Κι εκεί κάπου χάνονται οι στρατηγικές και οι πολιτικοί ελιγμοί! Εκεί αρχίζει ο πόλεμος!