25 Φεβ 2011

Ολοκληρώθηκε η πλατεία στον Άγιο Γεώργιο




Σε μια επιφάνεια 820 τ.μ.,  η Δημοτική Αρχή δημιούργησε μια ξεχωριστή πλατεία στον Άγιο Γεώργιο, όπου ο διερχόμενος επί της οδού Αγ. Γεωργίου  έχει  την απρόσκοπτη  οπτική,  με θέα προς την Κόρινθο και τον Κορινθιακό κόλπο.
 Στην νεόδμητη αυτή περιοχή του σχεδίου πόλης, η προσπέλαση-πρόσβαση..  και κυκλοφορία ευνοούν και έλκουν την προσέλευση των πολιτών και των επισκεπτών της.
Στην πλατεία αυτή που μοιάζει με  «καράβι», είναι κατασκευασμένη σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο, τοποθετήθηκαν καθιστικά από λευκό εμφανές μπετόν, επιφάνειες με γκαζόν και θάμνους με αυτόματο πότισμα και υπερυψωμένη λουλουδιέρα. Επίσης υπάρχει ξύλινη πέργκολα σε καφέ σκούρο χρώμα και τετραπλά φωτιστικά σε στύλους, χρώματος σατινέ, ύψους 3-3.5 μ., σε επιλεγμένες θέσεις.
Το δεύτερο επίπεδο συνδέεται με το πρώτο, μέσω μιας απαραίτητης κεντρικής ράμπας  (κλίση 6%)  και  δύο πλευρικών βαθμίδων  από λευκό λείο μπετόν, όπου  καταλήγουν σε έναν πρόβολο σχήματος ωοειδούς, θυμίζοντας έντονα πλώρη καραβιού, με κατεύθυνση  προς  τον Κορινθιακό κόλπο.
Από αυτό το επίπεδο τοποθετήθηκαν δύο συμμετρικές σκάλες που καταλήγουν στο τρίτο επίπεδο (3μ. χαμηλότερα). Εκεί κατασκευάσθηκε ένας κλειστός ημιυπόγειος  χώρος  97 τ.μ. ο οποίος έχει σαν οροφή τον πρόβολο του δεύτερου επιπέδου,  καμπυλωτό σχήμα, τζαμωτά σταθερά και ανοιγόμενα, ανάμεσα από τα κυκλικής διατομής υποστυλώματα. Από αυτό το επίπεδο ξεκινά ένας περιπατητικός πλακόστρωτος διάδρομος κατά μήκος του πρανούς, που συνδέει την περιοχή του Αγίου  Γεωργίου με τις παρυφές του  οικιστικού ιστού της Κορίνθου.
Η επέμβαση στη συγκεκριμένη πλατεία, η κάλυψή των οριζόντιων και κάθετων επιφανειών με φυσική πέτρα, η τοποθεσία της και ο επιδαπέδιος φωτισμός της, την καθιστούν αναγνωρίσιμη τόσο την ημέρα όσο και την νύκτα. Επιπλέον, ο εύκολος εντοπισμός της, η πολύπλευρη ορατότητα  των ευρισκομένων επί της  πλατείας,  την καθιστούν αισθητικά όχι μόνο όμορφη αλλά και μοναδική στο μεγάλο «ρεπερτόριο» των σημαντικών παρεμβάσεων από έργα, της Δημοτικής Αρχής Κορίνθου

Γραφείο τύπου