25 Φεβ 2011

Καταγγελία του Πανγ. Νικολόπουλου για παρέμβαση πιστωτικού καταστήματος στις δικηγορικές εκλογές


Ο Συνδυασμός μας καταγγέλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια πιστωτικού ιδρύματος της πόλης μας να παρέμβει στην διαδικασία των Δικηγορικών Εκλογών της 27ης Φεβρουαρίου, δια της ασκήσεως πιέσεων σε δικηγόρους μέλη του Συλλόγους μας προκειμένου να ταχθούν... και να ψηφίσουν υπέρ συγκεκριμένου συνδυασμού.
Τέτοια φαινόμενα, τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν αυτόκλητη πρωτοβουλία από ελάχιστους δικηγόρους και ότι δεν εκφράζουν τον ανωτέρω συνδυασμό, συμβαίνουν για πρώτη φορά στον Σύλλογό μας, υποτιμούν την νοημοσύνη όλων των συναδέλφων και πλήττουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία όλων των δικηγόρων αλλά και την υπόσταση αυτού τούτου του Συλλόγου μας.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και ισχυροί μακριά από οποιαδήποτε πολιτικά, κομματικά και οικονομικά συμφέροντα, αφού τούτο λειτουργεί προς το συμφέρον όχι μόνον των δικηγόρων, βασικών υπερασπιστών των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι σε κάθε μορφής οργανωμένα συμφέροντα, αλλά και της κοινωνίας μας.
Προεκλογικά ή άλλης μορφής παιχνίδια στην πλάτη των υποψηφίων και των δικηγόρων είναι ανεπίτρεπτα και καταδικαστέα.
Διαμαρτυρόμαστε με τον εντονότερο τρόπο για τις ανωτέρω μεθοδεύσεις, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την ανεξαρτησία μας, το κύρος μας και το λειτούργημά μας. Αναμένουμε από όλους τους συνυποψηφίους μας, Προέδρους και Συμβούλους να καταδικάσουν άμεσα τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ -ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ-
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ