20 Ιαν 2011

Υπουργικού συμβουλίου ...συνέχεια


Για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, τα θέματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης και του κλίματος που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωσηκαι τις συζητήσεις στο Eurogroup και το Εcofin, θα ενημερώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου...
το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 11:30 το πρωί.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης το σχέδιο νόμου που αφορά στην αναμόρφωση των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, και θα παρουσιαστεί πιλοτικό πρόγραμμα για 800 ολοήμερα σχολεία, από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε, χθες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ζητώντας ταυτόχρονα από τα μέλη της κυβέρνησης να είναι προσεκτικά όταν αναφέρονται σε τέτοια θέματα.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "δήθεν γερμανικά σχέδια" τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, για το συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας "κακόβουλο" και "κακόπιστο" σχετικό δημοσίευμα γερμανικού εντύπου. Ακόμα και το παραμικρό τέτοιο δημοσίευμα "μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αν και τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα είναι ανυπέρβλητα.

Υπογράμμισε επίσης ότι "θα αποστομώσουμε όσους διακινούν σενάρια καταστροφής", όταν ως χώρα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση "αποκαταστήσουμε πλήρως την αξιοπιστία μας".

"Δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους" δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης, απαντώντας σε ερωτήματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ σχετικά με προδημοσίευση του γερμανικού περιοδικού "Die Zeit", που φέρει το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο αφορά στην επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα, μέσω κονδυλίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου των Οικονομικών επίσης διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες του περιοδικού "Die Zeit", επισημαίνοντας σε δήλωσή του, ότι "η Γερμανία δεν επεξεργάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", μετέδωσε το Ρόιτερ.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία, εξέφρασε ο Νομπελίστας καθηγητής και οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.


NEWPOST