20 Ιαν 2011

(Ξε)πέταγμα πρόκρισης με Λυμπερόπουλο


Κακήν κακώς αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2003 ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ως μέλος της αποκαλούμενης γενιάς των... λούζερ. Ο 36χρονος πλέον επιθετικός της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος που πλήρωσε το μάρμαρο για την απώλεια από...
τον ΠΑΟ του 7ου συνεχόμενου τίτλου από τον Ολυμπιακό στο περίφημο ματς της Ριζούπολης (3-0). Λίγες εβδομάδες αργότερα αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Ενωση και έκτοτε έχει αναλάβει τον ρόλο του... τιμωρού των Πρασίνων, λες και θέλει να υπενθυμίζει με επιδεικτικό τρόπο στους διοικούντες το Τριφύλλι το λάθος που διέπραξαν εκείνο το καλοκαίρι.

Ο «Λύμπε» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης αναμέτρησης του γηπεδούχου ΠΑΟ με την ΑΕΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς σκόραρε και τα δύο γκολ στη νίκη (2-0) της Ενωσης, δίνοντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού (2/2). Ο πολύπειρος επιθετικός στο 64΄ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του βάσκου στόπερ Γιόσου Σαριέγκι και την συνολική αδράνεια της άμυνας των Πρασίνων έπειτα από διαγώνιο σουτ του Σανέλ Γιάχιτς έξω από την περιοχή και με προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ στο 80΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τη... βοήθεια της πλάτης του Σεμπάστιαν Λέτο, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους Κιτρινόμαυρους. Συνολικά, ο μεσσήνιος άσος της ΑΕΚ έφτασε τα έξι γκολ (!) εις βάρος των Πρασίνων στη διάρκεια της εξαιτίας που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ενωσης (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) και εύλογα αποκαλείται δήμιος του Τριφυλλιού.

Ομολογουμένως πάντως το πρώτο γκολ του Λυμπερόπουλου στη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ επετεύχθη κόντρα στη ροή του αγώνα
καθώς περίπου μέχρι το 60΄ ο Παναθηναϊκός είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε μια Ενωση που ήταν φανερό πως... ψαχνόταν και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ομως για πολλοστή φορά υπήρχε πρόβλημα στην τροφοδοσία του πρώτου σκόρερ του ΠΑΟ Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ζήτημα είναι να δέχθηκε μια αξιόλογη πάσα μέχρι το 80΄! Το πρώτο γκολ του Λυμπερόπουλου καταρράκωσε την ψυχολογία των Πρασίνων, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν (έστω και σπασμωδικά) μετά την επίτευξη και του δεύτερου γκολ.
Τελικά η ΑΕΚ πήρε δίκαια τη νίκη με μαέστρο τον ισπανό τεχνικό κ. Μανόλο Χιμένεθ και πρώτο βιολί τον «Λύμπε», ο οποίος ως ένδειξη αναγνώρισης χειροκροτήθηκε από την πλειοψηφία των περίπου 40.000 οπαδών του Παναθηναϊκού...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Μαρίνος (67΄ Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (67΄ Κατσουράνης), Λέτο, Νίνης (88΄ Πετρόπουλος), Σισέ.

ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68΄ Μπλάνκο), Λαγός, Σκόκο (71΄ Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90΄ Αργυρίου).

ΠΗΓΗ: το βημα on-line