19 Οκτ 2010

Περίπατος Ολυμπιακού κατά Ρεάλ



Σφριγηλός και ενθουσιώδης ο (νέος) Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα.
Με απόδοση που κυμάνθηκε σε υψηλά -για την εποχή- επίπεδα, όχι απλά νίκησε (82-66) τη Ρεάλ, αλλά την έκανε να φαίνεται... λίγη μπροστά του. Ηταν μια βραδιά υποσχέσεων...
και αποθέωσης από τους 10 χιλιάδες οπαδούς του, που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΣΕΦ, και εκτός από το θερμό καλωσόρισμα στον Ντούσαν Ιβκοβιτς, έδειξαν την αγάπη τους και στον Ερνέστο Βαλβέρδε που ήταν εκεί, μαζί με τον Μάρκο Πάντελιτς.

Η ομάδα του «Ντούντα», παρ' ότι δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, κυριάρχησε σε όλους τους νευραλγικούς τομείς του παιχνιδιού. Με εξαίρεση ένα τρίλεπτο στα μέσα της δεύτερης περιόδου, ήταν εκείνη που κράτησε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, δεν πανικοβλήθηκε όταν η Ρεάλ βρέθηκε 9 πόντους μπροστά (21-30), έδειξε διαβασμένη αντιδρώντας με υποδειγματική ψυχραιμία στη σύνθετη ζώνη που επιχείρησε να στήσει ο Μεσίνα και κυρίως γιατί πήρε λύσεις από τους 11 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και έδειξαν έτοιμοι να κρατήσουν αμείωτο το τέμπο.

Το τελικό χτύπημα το έδωσε με ένα σερί 13-0, που ξεκίνησε από την εκπνοή της τρίτης περιόδου, με το τρίποντο που πέτυχε πετώντας την μπάλα από τη σέντρα ο εορτάζων, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (62-56). Εμοιαζε με... σημάδι νίκης και μαχαιριά στην εύθραυστη ψυχολογία της «βασίλισσας». Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να τρέχουν σαν να τους είχαν βάλει... νέφτι. Οι Μαδριλένοι αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν. 
Ασίστ
Από όλα τα νούμερα που διάβασε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, στο στατιστικό απολογισμό, ήταν φανερό ότι του άρεσε περισσότερο αυτό που είδε στις ασίστ. Από 7 ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς, 4 ο Παπαλουκάς (σύνολο 18 από τους τρεις πλέι μέικερ!) έκαναν τη δουλειά των συμπαικτών τους ακόμη πιο εύκολη. Η αστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. (6 στα 20) δεν πόνεσε, γιατί η μπάλα πέρασε στους ψηλούς, εκεί όπου ο Μπουρούσης και ο Νεστέροβιτς τελείωναν τις φάσεις με χαρακτηριστική άνεση.

«Για να καταλάβετε γιατί κερδίσαμε, κοιτάξτε το συσχετισμό ασίστ (23) με λάθη (10). Ο συντελεστής μας ήταν πολύ καλός και γι' αυτό τα καταφέραμε. Στην αρχή είχαμε προβλήματα αλλά τα ξεπεράσαμε γιατί κάναμε καλή δουλειά απέναντι στη ζώνη. Αν μου ζητάγατε τον MVP, θα έλεγα τον Μπουρούση που προέρχεται από τραυματισμό. Οπότε τα συγχαρητήρια ανήκουν και στο προπονητικό τιμ» υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Ο αντίπαλος μας νίκησε δίκαια. Εχουμε πολλούς νέους παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε πέντε με έξι μήνες για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε» υποστήριξε ο προπονητής της Ρεάλ, Ετορε Μεσίνα. Αν τα έλεγε αυτά στην Ελλάδα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (1), Μπουρούσης 16 (1), Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Νίλσεν 4, Παπανικολάου 2, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς 15 (3), Λούκας 2.

ΡΕΑΛ Μ. (Μεσίνα): Τόμιτς 10, Σουάρεθ 12 (2), Ρέγες 9 (1), Ροντρίγκεζ 6, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Βιντάλ 2, Φίσερ 4, Γιουλ 18 (2), Τάκερ 5 (1).

ΠΗΓΗ:enet.gr