19 Οκτ 2010

Εθνική παράκρουση

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ,ταγοί και πλήθος "τραμπαλίζονται"..Δεν τους πτοούν ούτε τα χαμηλά βαρομετρικά ,ούτε η έντονη βροχόπτωση ,ούτε ο Όλι Ρεν ..
Η χώρα μια παιδική χαρά που προσπαθούν ματαίως να σοβαρέψει τα έσω της ,ποιοι δεν ξέρω μην με ρωτάς ,αλλά που δυστυχώς εκείνα τα ατίθασα παίζουν κρυφτό με τις ευθύνες ,με την σοβαρότητα ,με το παρόν και το μέλλον.

Χώρα παράδειγμα και πειραματόζωο του παγκοσμίου πειράματος μας ονομάσανε και εμείς το πείραμε της μετρητής και πάθαμε εθνική παράκρουση..Αποφασιμένοι να συγκρουστούμε με τα ελλείματα και τα μέτρα που δεν λένε να μας εγκαταλείψουν ,οδέυουμε χαρωπά στον προς τον πάτο .Δικό μας το δρομολόγιο ,δικός μας κι ο πάτος ,ούτε κουβέντα ,αναγνώστη μου και δεν μας τον αλλάζουν !Η προσπάθεια της επαναφοράς με προβληματίζει ,την βλέπω να καθυστερεί!
Στην επιφάνεια οι ταγοί συνεχίζουν το πάρτυ τους!Στον χορό της φωτιάς χοροπηδούν  τα χρέη ,οι οφειλές ,οι υποθήκες ,οι απατεώνες ,οι διαφθορείς που θρέψαμε ,που αναθρέψαμε ,που κρύψαμε και περιθάλπτουμε ακόμα με στοργή..
Στις εξεταστικές μοιράζονται ευθύνες και δικαιώματα ..Στήνονται δικαστήρια και οι επόμενοι πρωταγωνιστές του μέλλοντος.Τα χρήματα δεν έρχονται ,δεν βρίσκονται κι ο χρόνος της αντοχής ,της ανοχής μας  εξαντλείται.. 
Στην ιδιότυπη κατοχή που επιβλήθηκε ο λαός ψυχαγωγείται με τη νεα αυτοδιοίκηση ,την Καλλικρατική.Στην χώρα των επαιτών ,οι μισοί σύχρονοι τάλαινες ζητούν την ψήφο των άλλων μισών Νεοελλήνων, των  μελλοντικών ρακένδυτων ,για να τους οδηγήσουν στην νέα αυτοδιοικητική μετάβαση ..Πού οδεύουμε άραγε αναγνώστη μου και ποιοι μας οδηγουν;
Η επανάσταση του Καλλικράτη παίζεται στα ζάρια των ταγών ..Των μεν ,που προσδοκουν τα πρόσφατα εγκληματικά τους λάθη να τα σβύσει η εθνική μας λήθη και των δε που επιμένουν πως τούτο το μονοπάτι είναι μονόδρομος ,δίχως παράκαψη και δίχως επιστροφή.
Στο θέατρο του παραλόγου στήνονται σκαλωσιές για την μεγάλη μάχη. "Θα συγκρουστούν δυο Ελλάδες ",δίνει το σύνθημα ο αρχηγός..Σε ποιαν Ελλάδα ανήκω ; αναρωτιέμαι. Ποια πατρίδα αγαπώ,αφου την μια έζησα ..Πώς να διαλέξω την κλωνοποιημένη; Με το ερώτημα αυτό και την καλπη περιφερόμενη αγύρτησα για τρεις εβδομάδες, θα κλείσει και αυτό το φθινόπωρο ...Και κατόπιν ούτως ή άλλως θα εισέλθουμε στο τούνελ ..Θέλουμε δεν θέλουμε!