6 Οκτ 2010

ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την σκληρή οικονομική πολιτική που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, θα επιχειρήσει ο Γ.Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Πέμπτη.


Σύμφωνα με το Βήμα, οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου έχουν ήδη καταγράψει βουλευτές που διατυπώνουν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τα νέα κονδύλια.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε φρένο στο εισπράττειν και να αρχίσουμε να δίνουμε, κυρίως στις εισοδηματικές τάξεις που υποφέρουν» είπε την Τρίτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Βούρος, δηλώνοντας μάλιστα αποφασισμένος να δώσει μάχη ώστε να ενταχθούν στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της γρήγορης απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

«Θα δώσουμε μάχη να υπάρξουν τροποποιήσεις. Έτσι όπως μας παρουσίασαν τον προϋπολογισμό δεν μπορεί να περάσει. Να υπάρξουν τροποποιήσεις και τροπολογίες για να μειωθεί η ανεργία, για να έχουμε και εμείς ήσυχη τη συνείδησή μας στην κοινωνία» λέει ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, ενώ ο κ. Α. Μακρυπίδης υπενθυμίζει ότι υπάρχει χρόνος έως ότου διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά εκφράζει την ανησυχία του για την έλλειψη μέτρων που θα καταπολεμούν την ύφεση.

Η Τόνια Αντωνίου ζητεί να υπάρξουν πρόνοιες για ανάπτυξη και τρόποι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πλην όμως θεωρεί τον προϋπολογισμό αναγκαίο. Το ίδιο και ο κ. Δ. Καρύδης, που ζητεί και αυτός να τεθεί πρώτα απ' όλα ως στόχος του προϋπολογισμού η αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο κ. Γ.Φλωρίδης απλώς υπενθυμίζει ότι αυτό που έχει κατατεθεί είναι ένα προσχέδιο και έως το τελικό κείμενο αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, άποψη με την οποία συντάσσεται και ο κ. Α. Μακρυπίδης.

Κατά τον κ. Ν. Αλευρά το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή είναι αναγκαίο και έχει σημασία πώς θα διαμορφωθεί το οριστικό του σχέδιο: «Με ποιον τρόπο θα εγγραφούν τα έσοδα των 800 εκατ.ευρώ που αναμένεται να εισπραχθούν από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων- που προβλέπεται και στο μνημόνιο- και ένα σωρό άλλα έσοδα που επίσης προβλέπονται από το μνημόνιο» αναφέρει.


Newsroom ΔΟΛ