24 Σεπ 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

της Τζένης Σουκαρά


Οι ραγδαίες οι εξελίξεις στο δήμο Βέλου Βόχας ,αλλάζουν το υπάρχον σκηνικό και διαμορφώνουν ένα καινούργιο ,αλλά σαφώς πιο ξεκάθαρο τοπίο.
Δημιούργημα ζυμώσεων και αναγκαίων αποφάσεων που ανοίγουν διεξόδους σε ένα τοπίο πολιτικό εξαιρετικά πολωμένο ,με έναν άκρατο τοπικισμό που διατηρούσε  βαλτωμένη την οποιαδήποτε διάθεση εξέλιξης και αλλαγής στον τρόπο σκέψης, χάραξης πολιτικής, χρηστής διαχείρισης και διοίκησης των δημοτικών πραγμάτων .

Ο νέος δήμος από αρκετούς στην αρχή αντιμετωπίστηκε  ,ως ένα εύκολο εγχείρημα και αν κάποιος παρατηρήσει σχολαστικά τις παρουσίες και την προσωπική τους διαδρομή ,θα αντιληφθεί πως κάποιοι σίγουρα δεν έχουν την γνώση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της πρώτης του Γενάρη του 2011 και να αναλάβουν την διοίκηση ενός δήμου με τεράστια προβλήματα λειτουργίας..
Οι εν ενεργεία δήμαρχοι ,έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους μέσα από τις θητείες τους κι από αυτές θα κριθούν απόλυτα ,εάν υπήρξαν επιτυχημένοι ή όχι .Αν δηλαδή  στην παρούσα συγκυρία μπορούν να διαχειριστούν την πρόκληση ,με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής για τα επόμενα χρόνια ..
Στην κούρσα της προεκλογικής μάχης και στο ατέλειωτο αλισβερίσι των ημερών για την κατάρτιση των συνδυασμών ,φαίνεται πως ο Γιώργος Λιούντρης έχει πρόβλημα σοβαρό. Η δυσκολία του φάνηκε από την αρχή ,γι αυτό και άργησε να ανακοινώσει..
Συνεργάτες και παλιοί σύμβουλοι ,είχαν απομακρυνθεί .Αρκετοί είχαν ήδη εμπιστευθεί το Νίκο Μπούρα και μοναδικό αντίβαρο σε αυτήν του την αδυναμία ήταν η χείρα βοηθείας από το Βέλο και τον Χάρη Βυτινιώτη.. Και αυτή όμως δεν δόθηκε ποτέ και σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεύτερου οφείλεται σε κακούς χειρισμούς του νυν δημάρχου.Όλες αυτές οι συνεννοήσεις πήραν χρόνο και άφησαν το πεδίο ελεύθερο στο Μπούρα να πείσει και να  κερδίσει έδαφος στην περιοχή του Βέλου..
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ανίβα Παπακυριάκου ναυάγησε κάθε προσδοκία για τον δήμαρχο Βόχας. Γι αυτό και οι σκέψεις για απόσυρση της υποψηφιότητας του.
Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εδώ! Όσοι προσδοκούσαν σε έναν διαφορετικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Βυτινιώτης  με την υποψηφιότητα Παπακυριάκου και πάλι  έπεσαν έξω,μετά την ανακοίνωση της δικής του  υποψηφιότητας - έκπληξη  στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Ζαχαριά στο Κιάτο. Το πάζλ σιγά σιγά συμπληρώνεται, μαζί και τα πρώτα συμπεράσματα της εκλογικής μάχης του Νοεμβρίου.
Εάν ο δήμαρχος Λιούντρης εγκαταλείψει τη μάχη ,θα έχει διερευνήσει όλες τις πιθανότητες εκλογής του.
Βέβαιοι ωστόσο είμαστε για τους πρωταγωνιστές ..Κι αυτοί είναι σίγουρα οι Νίκος Μπούρας ,Θεόδωρος Λαμπρόπουλος και Ανίβας Παπακυριάκος ..Αν φτάσουμε ως εκεί ,μπορεί κανείς να αντιληφθεί το διακύβευμα των εκλογών στον συγκεκριμένο δήμο .