24 Σεπ 2010

ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


    Ως Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τη μη διευθέτηση  του προβλήματος της μεταστέγασης του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Κορίνθου, παρά τις ελπίδες που είχαν διαφανεί πριν τις διακοπές για μετακόμιση σε ενοικιαζόμενο κτήριο που λειτούργησε και παλαιότερα ως ιδιωτικό σχολείο («Εκπαιδευτική Πολιτεία»).

    Από τον Οκτώβριο του  2005, έχουμε επισημάνει με υπευθυνότητα την ακαταλληλότητα του κτηρίου στο οποίο ακόμη στεγαζόμαστε (χωρίς να τύχουμε της δέουσας προσοχής) και επιμείναμε  σταθερά   στην ανάγκη  εξεύρεσης μόνιμης λύσης έχοντας την στήριξη της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Με δική μας πρωτοβουλία άλλωστε (Νοέμβριος του 2006) καλέσαμε στο σχολείο τον τότε νεοκλεγέντα Δήμαρχο Κορινθίων κο Α. Πνευματικό καθώς και τον Νομάρχη Κορινθίας κο Ν. Ταγαρά,  όπου, παρουσία μαθητών, γονέων και καθηγητών, διαπιστώθηκε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ότι υπήρχε οικόπεδο για ανέγερση σχολείου στην περιοχή της Αγίας Άννας.  Με δική μας λοιπόν πρωτοβουλία  δρομολογήθηκε  η διαδικασία μόνιμης στέγασης για το ΕΠΑΛ (τότε Τ.Ε.Ε.) Κορίνθου, που έχει ενταχθεί (Μάϊος 2007) στο πενταετές πρόγραμμα στέγης της Νομαρχίας Κορινθίας 2008-2012.
    Η καθυστέρηση όμως   υλοποίησης (για λόγους που δεν είναι του παρόντος) αυτής της μόνιμης λύσης, παρά τις συνεχείς πιέσεις της  Α΄ ΕΛΜΕ που σταθερά στηρίζει τις προσπάθειές μας, κατέστησε αναγκαία την εξεύρεση βραχυπρόθεσμης λύσης. Ο Σύλλογος Διδασκόντων  εξετάζοντας με ευθύνη τις προταθείσες λύσεις υποστήριξε και υποστηρίζει την μετεγκατάσταση του σχολείου μας στην «Εκπαιδευτική Πολιτεία» υποδεικνύοντας εγγράφως και τις αλλαγές  και βελτιώσεις που θα έπρεπε να γίνουν στο προταθέν κτήριο.
Κατόπιν αυτών επιμένουμε στην πρόταση που διατυπώσαμε τον Ιούνιο του 2010.
•    Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη συστέγαση σε πρωινή βάρδια με οποιοδήποτε σχολείο, εφόσον σε κανένα σχολείο δεν περισσεύουν για να μας διαθέσει 7 (επτά) τουλάχιστον αίθουσες για αποκλειστική χρήση εκ των οποίων οι 2 πρέπει να έχουν εμβαδόν  35-40 τ. μ. (εργαστήρια Πληρ/κής) καθώς και μια επιπλέον μικρή αίθουσα για Γραφείο Διευθυντή. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε  και την εκ περιτροπής χρήση 1-2 άλλων αιθουσών.
•    Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη μετακύλιση του σχολείου σε απογευματινή βάρδια γιατί  κανένα σχολείο (από αυτά που δεν εργάζονται ήδη  διπλοβάρδια) δεν μπορεί να μάς διαθέσει 2 τουλάχιστον μεγάλες αίθουσες αποκλειστικής χρήσης (για εργαστήρια) και μία μικρότερη για Γραφείο Διευθυντή.  Εξ άλλου αυτή η λύση δημιουργεί σε κάποιους συναδέλφους σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και επίσης απορρίπτεται κατηγορηματικά από τους μαθητές και τους γονείς τους. Επιπλέον για την υιοθέτηση αυτής της λύσης δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες.
    Ζητούμε τη στήριξη και κάλυψη της  Α΄ ΕΛΜΕ  Κορινθίας  για όποιες κινητοποιήσεις  του Συλλόγου χρειαστούν  τις επόμενες μέρες.
    Ζητούμε από το συλλόγους όλων των σχολείων να μας στηρίξουν κατανοώντας ότι  το πρόβλημα στέγης αγγίζει όλους και οποιαδήποτε άλλη λύση πλην της μεταστέγασης σε ενοικιαζόμενο κτήριο απλώς θα μεταφέρει το δικό μας πρόβλημα και σε άλλους.
    Καλούμε όλους τους αρμόδιους να λύσουν άμεσα το πρόβλημα μεταστέγασης του σχολείου μας στην κατεύθυνση της μόνης λύσης που είναι εφικτή αυτή τη στιγμή και προσφερόμαστε να δώσουμε την στήριξή μας, μαζί με όλη τη σχολική κοινότητα, σε όποιον  συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.